Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş Zonguldak Şubesi Başkanı Metin Kahveci, Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Zafer Alas'ın Eskişehir'e sürgün gibi tayin edilmesine sert tepki gösterdi.

"Eminiz ki, Sayın Müdür, birilerinin emrivaki tutumuna izin vermemiş, oyuncağı olmamış, devletin memuru olduğunu ifade ederek, asil bir duruş sergilediyse de, bunun faturası antidemokratik bir sürgünle cezalandırılmak olmamalıdır" diyen Başkan Kahveci, şunları söyledi:

"Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü ve Basın ve Halklar İlişkiler Müdürü Mehmet Zafer Alas'ın, Eskişehir'e sürgün edildiği ve Valilikçe ilişkisinin kesildiğini medyadan öğrendik. Sayın Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas'ın sürgüne konu olan suçunu kamuoyu olarak merak ediyoruz. Kentimizde oldukça uzunca bir süre kalmış ve 12 Vali ile de birlikte çalışmıştır. Alanında oldukça başarılı ve mesleğinde ustalaştığını kentimizde kime sorsan dahi herkes çok rahat yanıt verecektir. Başarısız bir Özel Kalem Müdürü olsaydı, acaba 12 Vali ile çalışabilir miydi? STK ve bizlerle olan ilişkilerinde her zaman sorun çözücü ve yol gösterici olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler bu müdürden kamu adına olumlu hizmet aldık. Her hangi bir hatasına şahit olmamakla beraber, Valilikçe düzenlenen bütün etkinliklerde ve milli bayramlarda oldukça organizatör yanına şahit olduk. 'Şimdi ne oldu da böylesine başarılı bir müdür sürgün ediliyor?' diye soruyoruz. Kentimiz için utanç verici bir durum olduğunu belirterek, yapılan antidemokratik davranışı şiddetle kınıyoruz. Bizler şunun-bunun, herhangi bir grubun, her hangi bir partinin memuru değil, bizler devletin memuru olduğumuzu her yerde ifade ediyoruz. Eminiz ki, Sayın Müdür, birilerinin emrivaki tutumuna izin vermemiş, oyuncağı olmamış, devletin memuru olduğunu ifade ederek, asil bir duruş sergilediyse de, bunun faturası antidemokratik bir sürgünle cezalandırılmak olmamalıdır. İşte bu ceza, bir başka deyişle bu 'kara ödül' vicdanları karalamaktadır. Sonuçta Sayın Müdür kaybetmedi, Zonguldak Valiliği tecrübeli bir müdürünü kaybetmiş oldu. Eğitim-İş olarak her zaman mağdurların yanında olduğumuz gibi, şimdi de Sayın Müdürün yanındayız."

Editör: Pusula Gazetesi