Sarıkamış Şehitleri 104'üncü yılında Zonguldak Valiliğinin düzenlediği etkinlikle anıldı. Öğretmen Evi'nde başlayan yürüyüş valilik önünde son buldu. Valilik önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran'ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

Son olarak katılımcılara çorba ve ekmek ikram edildi.

Yürüyüş ve törene; Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar , Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı , İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, daire müdürleri, Kızılay Zonguldak Şubesi Yönetimi, BEÜ Öğrenci Topluluğu ve çok sayıda sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"ZONGULDAK'TA BU KATILIMI GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM"

Vali Erdoğan Bektaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi;"Zonguldak'ta bu katılımı görünce çok mutlu oldum. Zonguldak halkı bu tür programlara katılım sağlıyor. Katılımcı bir toplumun içinde yaşıyoruz. Hava şartları iyi değildi, yürüdüğümüz yolda kısa değildi ama çocuklarda dahil kimse yürüyüşü terk etmeden buraya kadar geldiler. Doğrusu geçmişimizin farkında olmak çok önemlidir. Ortak sevinçler, umutlar, tasalar ve beklentiler insanlar topluluğunu milletler haline dönüştürüyor. Sarıkamış diyoruz, bu artık bir şehrin adı değil, tarihimizde ortak bir duygunun adı. Sakarya diyoruz, bir nehrin adı değil, başka bir şey, 15 Temmuz'da başka bir şey. Bunların her birinin bir anlamı var. Mutlu bir olayı anmak için bir araya gelmedik, Sarıkamış çok büyük ortak bir üzüntüdür, daramdır, felakettir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Umutla geleceğe bakıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi