Düzce Valisi Zülkif Dağlı Rafting Milli Takımının ziyaretinde yaptığı konuşmada rafting'in Düzce için çok önemli olduğunu belirterek "İlimizin kazandığı bu imkanı hiçbir zaman bırakmayacağız" dedi.
Japonya Tokushima-Miyoshi şehirlerinde 2-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak olan R-6 Rafting Dünya Şampiyonası katılacak olan Rafting Milli Takımımız Düzce'de kamp yaptı. Kamp sonunda Rafting Milli Takım sporcuları Vali Zülkif Dağlı'yı makamında ziyaret ettiler. Rafting Milli Takım Kamp Müdürü Fikret Yardımcı Kamp tarihleri arasında yapmış oldukları çalışmalar hakkında Vali Dağlı'ya bilgiler vererek, Akçakoca da hazırlıkları süresince yardımları esirgemeyenlere teşekkür ettiler.
R-6 Rafting Milli Takımımızın Şampiyonada başarılı olacağına olan inancını dile getiren Vali Zülkif Dağlı "İstanbul ve Ankara arasında konum olarak baktığımızda İlimiz rafting açısından elverişli ve çok önemli durumda. Sizi burada ağırlamak çok güzel. Milli Takım halinde raftingde ne kadar başarılara imza atıldığını biliyorum. 2 Ekim'den itibaren Japonya'da çok zorlu bir yarışınız var. Orda da sizlere başarılar diliyoruz. Kamp döneminde Motive edilmiş bir şekilde azimle gayretle yaptığınız çalışmalarınızı gözlemledik. Başarılı olacağınıza inanıyoruz" dedi.
"Yeni parkur hizmete açacağız"
Vali Zülkif Dağlı, rafting sporunun Düzce için önemli olduğunu belirterek "Rafting ilimiz açısından son derece önemli. Melen Suyunun baraj havzasında kalmasıyla birlikte Rafting Sporunun ilimizde yapılması için önümüzde ki yıllardan itibaren burayı yapay bir parkur haline getirme girişimlerimiz İSKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde devam ediyor. İlimizin kazandığı bu imkanı hiçbir zaman bırakmayacağız. Yeni bir parkurla bunu sporcularımızın hizmetine açacağız" ifadelerinde bulundu.
Ziyaretin sonunda günün anısına Rafting Milli Takım Kamp müdürü Fikret Yardımcı, Vali Zülkif Dağlı'ya Forma hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi