Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları Toplantısı Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm il başkanları için 7 ilke belirlediğini belirtti.

Partilerine oy vermeyenleri ayırım yapmamaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu "İl ve ilçelerde devleti yönetenler (valiler ve kaymakamlar) adaletli bir yönetim sergilemiyorsa, partizanlık yapıyorsa uyarmaktan ve eleştirmekten asla çekinmeyeceksiniz. Bu vatandaşla aranızdaki güveni artıracaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısında il başkanlarına yaptığı uyarılar şöyle;

"Belediye başkanlıkları toplantısında 7 uyulması gereken ilke sıraladım. Dün belediyelerimizi gezdim, bu 7 maddesi belediyede vatandaşın da göreceği bir yere asmışlar. 'Ben uymuyorsam, vatandaş gelip bizi uyarsın' diyorlar. Kuralları konan ilkelere herkesin uyması gerekiyor. İl başkanları için de 7 ilke belirledim;

Belediye başkanlarımızın başarısı için çalışın. Her il başkanı bulunduğu yerde CHP'li belediye varsa onun başarısı için çalışacak. Belediye başkanlarımızın 7 ilkeye uyup uymadığını denetleyeceksiniz.

Asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, asıl olan vatandaşların talepleridir. Vatandaşların belediye başkanlıklarından taleplerinin takipçisi olacaksınız.

Belediye başkanlıklarımızın başarısı için bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa onu önce sizler yapacaksınız. Bir başarıyı kitleselleştirmek durumundayız. Bireysel beklentileri kenara bırakacağız.

İl başkanı olduğunuz yerde toplumun tüm kesimleriyle sıcak samimi ilişkiler kurun. Bunlar bize oy vermiyor ayrımı istemiyorum.

İl ve ilçelerde devleti yönetenler (valiler ve kaymakamlar) adaletli bir yönetim sergilemiyorsa, partizanlık yapıyorsa uyarmaktan ve eleştirmekten asla çekinmeyeceksiniz. Bu vatandaşla aranızdaki güveni artıracaktır."

Editör: Pusula Gazetesi