Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'ta Coronavirüs vakalarının arttığını belirterek 'Çok sıkıldık ama tedbirleri uymamız gerekiyor' dedi.

Yasak muafiyeti olan vatandaşlara çağrı'da bulunan Vali Tutulmaz "Bu muafiyeti sadece işi ve evi arasında kullanması gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir yerde kullanıldığı zaman ceza kesmek konusunda daha kararlı olacağız" dedi.

Vali Tutulmaz vakalar ve kısıtlamalarla ilgili şöyle konuştu:
"İnşallah bu pandemiden kısa sürede hep beraber el ele vererek kurtuluruz. Gerek dini bayramlarımız, gerek milli bayramlarımızı ve özel günlerimizi hep beraber coşkuyla kutlarız inşallah. Buna ihtiyacımız var. Artık toplum olarak da çok sıkıldık ancak başka bir yolu da yok. Tedbirleri almamız gerekiyor. Hep beraber sokağa çıkma yasağına, ev ziyaretlerinde bir arada bulunma bu tür hususlarda çok dikkatli olmamız gerekiyor Hep pandemiyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Şu anda ilimizde de daha önce değişik vesilelerle ifade ettiğimiz gibi yükselme eğilimi halen devam ediyor. 500'ü geçmiş durumdayız. İnşallah bu rakamlardan daha geri döneriz umut ediyoruz. Yeniden geriye dönebileceğimizi ümit ediyoruz. Ancak hep beraber desteklersek, hepimiz buna uyarsak ulaşabiliriz. Tabii buradan şunu da ifade etmek istiyorum. Günlük hayatın devam etmesi için bazı muafiyetler var. Bazı iş kollarında sokağa çıkma ile ilgili fırsatlar verilmiş ancak bu fırsatları sadece o amaçla kullanılması gerekiyor. Sadece işi ve evi arasında kullanması gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir yerde kullanıldığı zaman ceza kesmek konusunda daha kararlı olacağız. Ancak bu muafiyeti başka yerde kullanmasın. Çünkü bu tür yetki aşımı olursa biz de gerekeni yapacağız."