Çocuk Şube Müdürlüğü önünden başlayan denetime Vali Tutulmaz'ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve çok sayıda STK Temsilcileri katıldı.

Vali Tutulmaz, restoran ve kafelerde yaptığı denetimde uyarılarda bulunarak "Buraları zabıta denetliyor sanırım. Zabıta arkadaşım lokantalarda sıkıntı var iyi denetleyelim. Ceza basmaktan çekinmeyin" dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, denetim sonrası yaptığı açıklamada "Her hafta olduğu gibi bu haftada ilimizde pandemiyle ilgili alınan tedbirlere uyulup, uyulmadığını yerinde görerek ve inceleyerek tespit etmeye çalışıyoruz. Bir taraftan rehberlik yapıyoruz, bir taraftan uygulamaların emir ve genelgelere ne kadar uyumlu olduğunu yerinde görmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla halkımızın bilinci şuan itibariyle iyi. Bizlerde bu bilinci artırabilirmiyizin gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda basın mensuplarımıza da önemli görevler düşüyor. Hep beraber halkımızın bilinçlenmesiyle İnşallah bu problemi çözeceğiz. İlimiz anlamında çok rahatsız edecek durumda değiliz ama vakalarımız var. Bu vakaları hedefimiz sıfıra indirmektir. Daha fazla duyarlı olmalıyız" dedi.