Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, denetimlerden sonra yaptığı açıklamada özellikle sokağa çıkma muafiyeti olan vatandaşlara uyarıda bulundu.

Geçtiğimiz hafta içinde sokağa çıkma muafiyeti olan bir grubun piknik yaparak bunu suistimal ettiğini belirten Vali Tutulmaz "Ceza kesmekten geri kalmadık" dedi.

Vali Tutulmaz konu ile ilgili "Bizim denetim yaptığımız yerlerde kurallara uyuluyor. Denetim yaptığımız yerlerin de bir sınırlılığı var. İşyerlerine denetim yapıyoruz ancak bulaşmaların oranı aile içinde ve komşu gezmelerinden kaynaklanıyor. Bunu biraz daha eksik etmemiz lazım. Gezmek, birlikte olmak, hafta sonları pikniğe gitmek gibi alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmamız gerekir. Bir diğer tespitim de şu; kişiler belli bir alanda sokağa çıkma muafiyeti elde ediyor. Ancak bu muafiyeti bu bağlamda kullanmıyor, gidiyor başka bir alanda kullanıyor. Tespit ettiklerimize ceza kesmekten geri kalmıyoruz. Biz buna müsaade etmeyiz. Bunu basınla beraber hep birlikte yapmamız gerekiyor. Bunu ancak böyle çözeriz" açıklamasını yaptı.