Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Sahil Projesi çalışmaları hakkında bilgi vererek yıkılmadan önce işyerlerini boşaltan esnaf ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sahil Projesi'nde 18 dükkan olacağını belirten Başkan Alan, "Oradan dükkanlardan çıkan arkadaşlardan başka bir Allahın kulu giremeyecek oraya" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,
"Sahil Projesi'nde özellikle son 20 gündür arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Bu sene beklenenin üzerinde bir hava muhalefeti yaşadık. Tabi ister istemez yavaş gidiyormuş gibi bir algı oluştu. Arkadaşlarımızla bu kaygılarımızı paylaştık şu an can siperhane çalışma gösteriyorlar. Söz verdiğimiz gibi en son ağustos ayında sahil projemizi hem esnafımıza hem de vatandaşlarımıza burayı açacağız. Sahil Projesi'nde 18 iş yeri olacak, altını çizerek söylüyorum oradaki esnafın dışında yeni bir esnaf olmayacak. Sahildeki işyerleri ile ilgili çok yorumlar yapılıyor bunların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Orada yeni bir esnaf olmayacak, orada iş yapmayan bir arkadaşımızın iş yeri almasını istemiyoruz. Yıllardır orada ticaret yapan oranın çilesini çekmiş arkadaşlarımız orada inşallah yeniden ticaretlerine başlayacaklar."