Zonguldak Valiliği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Polisevi'nde '2020 Yılı Değerlendirme Toplantısı' düzenledi.

Geniş kapsamlı yapılan toplantıya; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcıları, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve daire müdürleri katıldı.

Programda 2020 yılını değerlendiren Vali Mustafa Tutulmaz, biten ve devam eden projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Vali Tutulmaz, konuşmasında sevgi diline dikkat çekerek basın mensuplarına ricalarda bulundu. Haberlerin objektif verilmesinden yana çağrıda bulunan Vali Tutulmaz "Haberler kişiselleştirilmemeli, kamuya zarar vermemeli. Kurumları yıpratacak, kurumları çalışamaz hale getirecek şekilde olmamalı" dedi.

ALAN: "PANDEMİ SEBEBİYLE GAZETECİ ARKADAŞLARDAN UZAK KALDIK"

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, programda bir açılış konuşması yaparak "Pandemi sebebiyle gazeteci arkadaşlardan uzak kaldık. Her hafta Cuma günleri basın toplantısı düzenliyorduk. Gazeteci arkadaşlarımızın ve ağabeylerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Pandemiden kurtulunca inşallah bir araya geleceğiz. Burada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum" dedi.

TUTULMAZ: "BASININ BİZE DESTEK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlama ile başlayarak "Maalesef pandemi fazlasıyla bizi etkiledi. Bu süreçte 'Ve Zonguldak' esprisi oluştu bu dönemde, 'Ve Zonguldak' diye de marka olduk. Umarım 2021 yılı her şey daha güzel olur. Burada bir arada olmayı daha uzun sürede tutmak isteriz ancak virüs var. Değerli basın mensuplarından ricamız haberlerin objektif verilmesi. Basının bize destek olduğunu görüyoruz, kamunun birinci hedefi hizmet ve görevlerin sağlıklı bir şekilde kamuoyuna yansıtılmasıdır. Haberler kişiselleştirilmemeli, kamuya zarar vermemeli. Kurumları yıpratacak, kurumları çalışamaz hale getirecek şekilde olmamalı" diye konuştu.

ZONGULDAK VALİLİĞİ LOGOSU DEĞİŞTİ

Zonguldak Valiliği kurumsal kimlik değişimi çalışmaları kapsamında logosunu yeniledi. 16 Türk devletini temsil eden 16 yıldız ve Z harfinin yer aldığı yeni logo kamuoyu ile paylaşıldı. Zonguldak Valiliğince 2020 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Valiliğin kurumsal kimlik değişimi çalışmaları doğrultusunda yeni logoyu kamuoyu ile paylaştı. Yeni logonun detayları ile şöyle aktarıldı: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Valiliğimiz logosu, Cumhurbaşkanlığı ve diğer Bakanlıklarla bütünlük sağlanması amacıyla yeniden tasarlanmıştır. Yeni logomuzda Cumhurbaşkanlığı forsunda olduğu gibi geçmişteki 16 Türk Devletini temsil eden 16 yıldız bulunmaktadır. İçte yer alan "Z" harfi zarif bir biçimde tasarlanarak yan yana aynalı ve üst ortada ay yıldızı kucaklar şekilde yerleştirilmiştir. Zonguldak İlinin baş harfi olan 'Z' zarif bir tasarım ile yorumlanarak şehrin sahip olduğu değerlere vurgu yapılmıştır. Oluşturulan bu çizgi doksan derece çevrilerek iki adet hali ile karşılıklı şekilde konumlandırılmıştır. Bu tasvir yoluyla da İlimizin emek şehri olması tasvir edilmiştir. Üst orta bölüme 'Ay Yıldız' yerleştirilmiş ve böylelikle Zonguldak'ın insan emeği ve gayreti ile ülkemizin hizmetinde bir il olduğu vurgulanmıştır."

TUTULMAZ: "ZONGULDAK'TAKİ GÜZELLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ"

Vali Mustafa Tutulmaz, pandemi döneminde mücadele ederken bir yandan yatırımların devam ettiğini şöyle belirtti: "İlimiz merkezinde 400 Yataklı Hastane'nin çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında Kozlu Fatih Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Çaycuma 112 Acil Sağlık Merkezi İstasyonu projeleri tamamlandı. Perşembe ASM ve Alaplı Devlet Hastanesi projeleri devam ediyor. Zonguldak'ta turizm adına çalışmalar yapıyoruz. Turizm Çalışma Grubu oluşturduk. Zonguldak'taki güzellikleri gün yüzüne çıkartıyoruz. Zonguldak'ın önemli bir endüstriyel mirası var. Bu endüstriyel mirası en iyi şekilde değerlendirebilirsek turizm adına Zonguldak'a büyük bir katkı alacağımızı düşünüyorum. Eğer bu tür özellikleri iyi pazarlayamazsak, tanıtımına iyi yapamazsak hiçbir şey olmaz. Bu anlamda sosyal medyayı çok iyi kullanmamız gerekiyor. İyi organize olabilirsek ilimizin değerlerini çok güzel bir şekilde tanıtabiliriz. Gastronomiye önem vermeliyiz Çünkü herkes gittiği bir yerde değişik yiyecekler yiyor ve dönüşte reklamını yapıyorum bizim de Zonguldak'ta bu anlamda iyi kullanmamız gerekiyor."

TUTULMAZ: "HEDEFİMİZ HAVAALANIMIZI TÜRKİYE'DE İLK 10 HAVAALANININ İÇİNE SOKMAKTIR"

Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, "Pist uzatma ve genişletme çalışmaları devam ediyor. Havaalanımızın 1881 metre olan pist uzunluğu daha büyük uçakların güvenli iniş ve kalkış yapabilmeleri için 250 metre, 30 metre olan pist genişliği de 45 metre uzatıldı. Bu iyileştirme kapsamında 2021 yılında havalimanımıza uçuş programlarında çeşitlilik ve artış sağlayacağız. Havaalanımızı geliştireceğiz. İki firma geldi görüşme yaptık. Yaz mevsiminde haftada 6 sefer yapılacak. Havaalanına 9 uçak inecek. Hedefimiz havaalanımızı Türkiye'de ilk 10 havaalanının içine sokmaktır" dedi.

TUTULMAZ: "MAKZON NE BİZİ UÇURUR, NE DE BATIRIR"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlediği basın toplantısında MAKZON Projesi konusunda açıklamalarda bulundu. Vali Mustafa Tutulmaz, projenin çok büyütüldüğünü belirterek son noktayı koydu: "MAKZON büyük bacaları olan, çevreyi kirletecek bir sanayi değil. Mevcut sanayi sitesinin yanı başında ölçeği biraz daha büyütülmüş bir sanayi sitesidir. MAKZON'a olduğundan fazla değer verildiğini görüyorum. Yapıldığı zaman 'Zonguldak uçtu gitti' ya da vay efendim 'çevre bitti mahvolduk' değildir. Bu bir küçük sanayi sitesidir. Ne bizi uçurur, ne de batırır. Basın biraz abartıyor. Zaten orada küçük sanayi sitesi var. Orada bir istihdam sağlanacak. Bu iş böyle gidecek. Olayı büyütmeden birbirimizi kırmadan bu işi değerlendirebilirsek ilimize daha fazla faydalı oluruz."

TUTULMAZ: "FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ'NDE İSE 12 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK"

Karadeniz açıklarında bulunan doğalgaz ile ilgili de soruları yanıtlayan Valisi Mustafa Tutulmaz, "Doğalgazın Filyos Limanı'ndan karaya çıkarılması için yapılacak çalışmalarda 2 bin kişi istihdam edilecek. Filyos Endüstri Bölgesi'nde ise 12 bin kişi istihdam edilecek. Buna Sera, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve diğer OSB'ler eklendiğinde orada 20 bin kişinin üzerinde bir çalışan olacak" dedi.

Filyos Projesi'nin bölgenin kalkınması adına çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz, "İlimiz geleceği açısından önemli projelerden bir tanesi Filyos Vadi Projesi. Burası birkaç projenin birlikte olduğu bir proje. Liman, endüstri bölgesi, serbest ticaret bölgesi, lojistik bölgesi, onun arkasında OSB, sera OSB, aslında Filyos vadisini Devrek ilçesine kadar götüren alanda bir çalışma. Önümüzdeki yüzyılda bu bölgenin yılı olarak görebiliriz. Bunlar kısa vadede sanayinin üretimin, ülkemizin gelişmesinin önemli merkezlerinden biri olacak" dedi.

"SERA VE OSB'LER İLE 20 BİN KİŞİ ÜZERİNDE BİR İSTİHDAM OLACAK"

Filyos Limanı'nın yüzde 99'unun tamamlandığını ifade eden Vali Tutulmaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yaklaşık 7 aydır limanda çalışmalar yaptığını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in doğalgazın Filyos'tan karaya çıkartılacağı yönündeki açıklamaları hatırlatan Vali Tutulmaz, şöyle konuştu: "Bu bölge içerisinde doğalgazın borularının hazırlanması, döşenmesi yine sondaj çalışmalarında 2 binin üzerinde kişi çalışmaya başlayacak. 2 binin üzerinde orada bir istihdam olacak. 2 bin kişinin harcamasının bir kısmını Zonguldak'ta bırakıyor olması önemlidir ama uzun vadede o gazın buraya çıkmasının ilimiz açısından önemi vardır. Dağıtma ana hatta buradan gidiyor olması ilimizin yeniden ülkemizin önemli illeri arasına sokuyor. Bu da geleceğe yönelik umutla bakmamız anlamına geliyor. Burada doğrudan ilk etapta sadece endüstri bölgesinde 12 bin kişinin çalışacağı beklentisi var. Buna serayla ve OSB'ler ile orada 20 bin kişi üzerinde bir çalışan olacak. Çalışanlarla, aileleriyle orada büyük bir hareketlilik olacak. İlimiz adına sevindirici bir durum. Bu anlamda istihdam anlamında ihtiyaç iş gücüne yönelik çalışmalarımız olacak. Cam ve çelikle ilgili o bölgede çalışmalar olacak. Ne tür iş gücü gerekiyorsa ona göre eğitimler verme kanaatindeyiz."

TUTULMAZ: "SERBEST KONUMA GEÇERSEK AYNI SIKINTIYI YİNE YAŞAYACAĞIZ"

Vali Tutulmaz, Corona Virüs salgınıyla ilgili kentin son durumu hakkında şöyle bilgi verdi; "Kurban bayramıyla birlikte yeniden yükseliş başladı. Kasım ayı içerisinde epey bir yüksek rakama ulaştı. Son dönemle alınan yeni karar ve tedbirlerle beraber yeniden bir düşüş eğilimine geçti. Şu anda iyi bir konuma doğru ilerliyoruz her geçen gün. Ancak bu bize tedbirlere devam etmemizi hatırlatıyor. Biz serbest konuma geçersek aynı sıkıntıyı yine yaşayacağız. Şu anki mevcut konum rehaveti gidilecek konum değil. Hala sıkıntılar var ancak bir ay önceye kadar iyi konumdayız."