Vali Erdoğan Bektaş, 21 Aralık Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek olan Akıl-Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda Zonguldak'ı temsil edecek olan Zonguldak Bilim Sanat Merkezi, Ereğli TED Lisesi, Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu, Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu ve Alaplı Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu'ndan 15 öğrenci ve öğretmenleriyle makamında bir araya geldi.

Zonguldak İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da şöyle denildi:

Valimiz Erdoğan Bektaş 21 Aralık cumartesi günü Ankara'da yapılacak olan ''Akıl-Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonasında'' ilimizi temsil edecek olan Zonguldak Bilim Sanat Merkezi, Ereğli TED Lisesi, Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu ile Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu ve Alaplı Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu'ndan 15 öğrenci ve öğretmenleri ile Valilik makamında bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden, hediye veren Vali Bektaş kendilerine başarılar diledi.

2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. Döneminde İlimizde ve ilçelerimizde başlatılan ve 2019-2020 eğitim öğretim yılında devam edecek olan KODLAZON Dyned, eTwinning ve TÜBİTAK projelerinde görev alarak projelerin başarıyla uygulanmasında özveriyle çalışan, il genelinde toplam 332 öğretmene Valilik makamınca verilmesi uygun görülen başarı belgelerinden temsilen 19'u Valimiz Erdoğan Bektaş tarafından öğretmenlere verildi. Öğretmenlere hitap eden Valimiz Erdoğan Bektaş kodlama ve yazılımın lider ülke olma yolundaki önemini vurgulayarak, kodlama ve yazılımın öğrencilere genel bir perspektif kazandırarak, ufuklarını açtığını, bu konuda büyük emek sarf eden öğretmenlerimizin yetiştireceği, bilgi ve beceriyle donatacağı çocuklarımızın ülkemizin, devletimizin, milletimizin aydınlık geleceğine yön vereceğini belirtti, emeği geçen öğretmenleri kutladı ,teşekkürlerini iletti.

İlimiz merkez ve merkeze bağlı beldelerimizdeki 16 lise müdürüyle de toplantı yapan Valimiz Erdoğan Bektaş özellikle yabancı dil eğitim programlarının tüm okullarımızda etkin ve verimli bir şekilde kullanılması talimatını vererek, Dyned'in bir maraton olduğunu, öğrencilerin böyle bir yetenekle birlikte hayata atılmalarının önemli olduğunu vurguladı, bu konudaki görüş ve önerilerini lise müdürlerine aktardı.

Editör: Pusula Gazetesi