Kaybolmaya ve unutulmaya başlayan Çaycuma manda yoğurdu ve yöresel ürünlerinin yeniden üretimde ve dolaşımda olmasını sağlayan işyeri sahibi Aynur Çakar ve Zonguldak İli Manda Yetiştiricileri Birliği Kurucu Başkanı olan eşi Şenol Çakar ile bir araya gelen Bektaş ailesi üretilen ürünler ile tek tek bilgi alarak, üretim ve pazarlama aşamaları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Çakar ailesi ise manda yoğurdunun yaşaması ve gelişmesi için projeleri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin değişik yerlerindeki yöresel ürünler ile bölgedeki üretilen ürünler hakkında kıyaslama yapan Vali Bektaş, Çakar ailesine başarılar dileyerek; " Yapmak istediğiniz projelerinize bir göz atalım, gerekli desteği vermeye çalışırız "dedi.

Aynur Çakar ve eşi Şenol Çakar, Bektaş ailesine manda yoğurdu ikram ederek; "Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ve Eşi Esma hanıma ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Zonguldak ilinde üretilmeye çalışan ekonomik, kültürel, sosyal alanlarda etken olan konuları bizzat yerinde ve sahada görerek incelemeleri bizler için büyük mutluluktur. Böylelikle yapılacak olan çalışmaları kendilerine daha rahat ulaştırabiliyoruz. Allah razı olsun" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi