Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli , Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya ,Tarım ve Orman İl Müdürü Cemallettin Çataklı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Baş, İlçe Jandarma Komutanı Selcuk Özen, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Nebioğlu Şehit Sacit Olcay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisemizi ziyaret ettiler. Okulun bahçesinde Orman Bölge Müdürlüğü, Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü ve Özel idare Genel Sekreterliğinin katkıları ile yapılan peyzaj çalışmalarını inceleyerek örenciler tarafından okul uygulama bahçesinde kurulmuş olan seralardaki sebze üretimi konusunda Okul Müdürü Tekin Verim ile Tarım öğretmeninden bilgi alan Vali Erdoğan Bektaş sebzelerin bakımı, beslenmesi, gelişmesi hakkında öğrencilere uygulamalı olarak anlattı.

Ardından yeni sera kurulacak alan üzerinde incelemede bulunan Vali Erdoğan Bektaş geçen yıl vatandaşlardan toplanan yerli tohumun geliştirilmesi ve öğrencilerin yapmış olduğu model uçak standını inceledi. Vali Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri Nebioğlu Belediyesini de ziyaret ederek Belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi alarak okulun uygulama bahçesindeki sera sayısının artırılarak döner sermaye kurulması, öğrencilerin ürettiği ürünlerin pazarlanarak okula katkı sunması modern seraların da Nebioğlu halkına örnek oluşturması hususunda talimat verdi. Bektaş, Nebioğlun'da üretilmeyen çiçeklerin de üretilerek örnek oluşturması hususunda Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı'ya tavsiyelerde bulundu.

Nebioğlu Başkanı Ertan Aydoğan ziyaretlerinden dolayı Vali Erdoğan Bektaş beraberindekilere teşekkür ederken; " Sayın Valimizin destekleri ile sera sayılarımızı artırarak öğrencilerimize değişik bitkilerin ekimi, bakımı öğretiliyor. Örnek sera bahçelerimizde çiftçilerimize katkı sunarken ülke ekonomisine de faydalı bir çalışma sağlayacağından hiç kuşkum yoktur. Daha yapılacak çok işimiz var"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi