Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Valilik Toplantı Salonu'nda Corona virüs hakkında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner de hazır bulundu.
Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda şehre giriş ve çıkışları yasakladık. Semt pazarları Cumartesi ve Çarşamba günleri kuruluyordu. Pazar kurulmuyor, marketler ne olacak deniliyor. Marketlere Ticaret İl Müdürümüz müdahele ediyor. Maske ve sosyal mesafe dedik. Sosyal mesafeye dikkat etmeyenler ceza keseceğiz. Bu yetkimiz var. Marketlere ve bankalara maskesiz girenlere ceza yazacağız" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, "Bütün gayretlerimize rağmen bazı Zonguldak il merkezinde fena değiliz. Ama bazı ilçelerde, ana bulvarlarda, ana alterlerdeki tenhaları istediğimiz düzeyde yakalayamadık. Bunu yakalamadığımız sürece de bu işin üstesinden geleceğimizi düşünmüyoruz. Bizim de kendimize göre bir Bilim Kurulumuz var. Onlar bizden bir tek şey istiyor, izolasyon. İnsanlar kendi evlerinde kalsınlar, sokağa çıkmasınlar. Bunu yapamadığımızda bu işi başaramayacağımızı söylüyorlar. Bunu gerçekleştirmek üzere İl Pandemi Kurulu, gene bu gece 24.00'den başlayarak 2 hafta süreyle ilçeler arası geçişlerde ilimize giriş çıkışlarda geçişleri sınırlama kararı aldık. Düzce'den, Karabük'ten Zonguldak'a gelirken, Zonguldak'tan Bartın'a çıkarken hangi şartlar aranıyorsa Ereğli'den Zonguldak'a gelirken, Çaycuma'dan Zonguldak'a gelirken aynı şartlar aranacak. Bunu hocalarımız çok ısrarla istediler" dedi.

Erdoğan Bektaş, sağlık çalışanlarının maske konusunda talepler olduğu yönündeki soruya "Hiç bir sağlık merkezinde maske sıkıntısı yok. BEÜ'nün bununla ilgili bir kurulu var. Tıp Fakültesi' de olan sıkıntı devlet hastanelerinde yok. Bunun sosyal medyaya yansıyan tarafın affedilir tarafı yok. Daha fazla maske talepleri varsa kusura bakmayacaklar. Hastanenin kendi içinde oluşturduğu birkaç kişilik bir ekip var o ekip şu statüde çalışana maskeyi şöyle vereceğim olarak belirleniyor. Açıkça Sağlık Bakanlığımız bütün ihtiyaçların karşılanacağını söylüyor ve karşılanıyor. Türkiye şuanda bu sağlık sistemini güzel bir şekilde yönetiyor."

Özel maden ocaklarında üretim yapıldığı iddialarına da yanıt veren Vali Erdoğan Bektaş şöyle konuştu: "Şimdi arkadaşlar TTK biliyorsunuz maden ocaklarını kapattı. Bu rödevanscılarda bir kısmını kapattı. TTK Genel Müdürü ile görüştüm. Maden ocağını kapatmak demek tamamen çekilmek değil. Ocağı kapatsanız bile bir miktar işçiyle orada bulunmanız gerekir. Dolasıyla rödevanscıalarda yüzde 20, yüzde 30 ile devam ediyor. TTK bile çok az sayıyla orada madenci bulundurmak durumunda ocağın bakımı acısından yoksa o ocaklar kullanılmaz."

Vali Erdoğan Bektaş, belediyelere, emniyete, sağlık çalışanlarına, pazarcılara, kaymakamlara teşekkür etti.
Gazeteci Atilla Öksüz "Sayın Valim basının da emeği çok, basını unuttunuz. isterseniz basına da teşekkür edin" dedi.
Vali Bektaş "CORONA virüs sürecinde basının da katkısı çok oldu. Halk bilgilendi. Doğru söylüyorsunuz. Basına da teşekkür ediyoruz" dedi.