-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Cuma akşamı aniden ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile market ve fırınlara hücum eden vatandaşların Corona Virüsü daha çok yaydıkları yönündeki yorumları değerlendirdi.

O gece market alışverişi yapan vatandaşların yapması gerekenleri yaptıkları takdirde ilerleyen günlerde bir sorun yaşanmayacağını belirten Vali Bektaş "Dediklerimizi yapmadılarsa net söylüyorum olumsuzluk olacak" dedi.

"EVE GİDİNCE ELLERİNİ, YÜZLERİNİ, AĞIZLARINI, BURUNLARINI YIKAMIŞLARSA BUNUN RİSKİ OLMAZ"

Geçtiğimiz Cuma gecesi birden açıklanan sokağa çıkma yasağı ile market ve fırınlara hücum eden vatandaşların virüsü yaydıkları noktasındaki yorumları değerlendiren Vali Bektaş "Onun yansımasını alanda ölçme şansımız yoktu. Kontrol dışı bir refleks gelişti, Zonguldak'ta da az da olsa oldu. O akşam sokağa çıkan insanlar evlerine geri döndüklerinde; ellerini, yüzlerini, ağızlarını, burunlarını yıkamışlarsa bunun riski olmaz. Bu virüsün bulaşma noktası temas. Maskeleri vardıysa, dışarıdan evlerine götürdükleri malzemeleri dezenfekte ettilerse, ürünleri 2-3 saat köşede beklettilerse, ellerini de dezenfekte ettilerse, çamaşırlarını, üstlerini değiştirmişlerse inşallah bir olumsuzluk olmayacak. Ama bu dediklerimizi yapmadılarsa net söylüyorum olumsuzluk olacak" dedi.