DÜZCE(İHA) - Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. Yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınladılar.
Vali Zülkif Dağlı mesajında "Atatürk 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' vecizesiyle ifade ettiği Türkiye Cumhuriyetini kuran üstün niteliklere sahip bir komutan ve dahi bir devlet adamı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasında yer almıştır. Atatürk, dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan dünya gerçeklerini iyi bilen, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir şahsiyettir. Milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emaneti olan Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere, ihanet şebekelerinin tüm oyunlarına rağmen, tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses, tek nefes olarak, tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Savaşımızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum" ifadelerinde bulundu.

Başkan Ay "Atatürk hepimizin ortak mirasıdır"
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise mesajında mükemmel bir asker ve büyük bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, milletin ortak değeri ve mirası olduğunu belirterek "Şanlı Türk tarihinde yeni bir sayfayı açan, 1919 yılında başlayan İstiklal mücadelesini 1923'de kurduğu Cumhuriyet ile taçlandıran kahraman askerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanmasının üzerinden tam 79 yıl geçti. 'En büyük eserim' diye nitelendirdiği Cumhuriyetin en temel ilkeleri ile ileri demokrasinin her geçen gün sağlamlaştığı ülkemiz, tarihe altın harflerle işlenen başarılarını dünyanın her platformunda aynı şekilde devam ettirmektedir. En kutsal emanetimiz olan ülkemizde son 15 yılda gerçekleştirilen kapsamlı reformlarla devleti milletle kucaklaştıran politika ile büyüme ve gelişme durmaksızın devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum" ifadelerinde bulurdu.

Editör: Pusula Gazetesi