ÖZEL İÇERİK

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği'nin Zonguldak Temsilcileri, Vali Ahmet Çınar'ı Cumhuriyet Bayramı tören alanında bir araya gelerek yarım kalan bir proje üzerine sohbet ettiler.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Kamuran Ayyıldız, oda olarak kentteki yerleşim ile ilgili bir konferansa sunum hazırladıklarını bunu Vali Ahmet Çınar'a sunmak istediklerini ancak Çınar'ın tayininin çıktığını belirtti. Vali Çınar, şehir plancılarına bu projenin sunumunu hazırlamalarını ve yeni Vali Erdoğan Bektaş'a söylemelerini istedi.

"BİR ALT YAPI OLUŞTURULMASININ, RAPORLANMASINI VE KENDİNE SUNULMASINI İSTEDİ"

Ayyıldız, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Sayın Valimiz Ahmet Çınar, Şehir Plancıları Odası' nı çağırdı. Ben ve Gülsüm Yılmaz yanına gittik. Dedi ki; "Biliyorsunuz Zonguldak'ta Filyos Vadisi Projesi var ve Zonguldak bu proje ile büyüyecek. Nüfusu artacak ve bu durumda Zonguldak'ta ki merkez yetmeyecek, farklı merkezlerin oluşması gerekecek,. Bu durumda Zonguldak nasıl büyümeli? Ne yöne büyümeli? Merkez neresi olmalı? Bununla ilgili bir planlama veya konferans gibi bir şekilde sizin odanızdan çalışma istiyorum" dedi. Bizde bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyorduk. Bütçesini oluşturmaya çalışıyorduk. Sayım valim gerçekten Zonguldak'ı sevmiş ve Zonguldak'ın Gazipaşa Caddesi'nde sıkıştığını gören biriydi. Bir merkeze ihtiyacı var Zonguldak'ın. Filyos Vadi Projesi de hayata geçtiği zaman Zonguldak'ın ilçelerini ve hatta Bartın, Karabük'ü de etkileyecektir. Şuanda limanın yapım aşaması sona ermek üzere, o yüzden çalışma ile ilgili bir alt yapı oluşturulmasının, raporlanmasını ve kendine sunulmasını istedi. Şu anda giderayak bunun çok önemli olduğunu iletti ve 'bunu lütfen yeni vali ile görüşün' dedi. Bu, Zonguldak'ın geleceği için çok önemli bir konu, mutlaka yeni valiye sunun ve bunu devam ettirmeye çalışın' dedi. Umuyorum yeni gelen valimiz de Zonguldak'ta ki bu sorunları ve yeni projeleri görecektir ve bunlara katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum."

"GELEN VALİMİZ PROJELERE ÖNEM VEREN BİRİ"

Vali Çınar'ın tayininin çıkmasına üzüldüklerini belirten Ayyıldız "Üzüldük. Sayın valimiz bizden daha yeni talep etmişti bunu. Bunun alt yapısı hazırlanıyordu. Onun haricinde de Zonguldak'ta birçok proje var. Hem proje aşamasında ve turizm ile ilgili başlatılan projeler var. Onlardan bazıları BAKKA'dan alınacak olan desteklerle hayata geçirilecek olan projeler. Bir de bekleyen projeler var. 'Onlarla ilgili artık planlar projeler size kaldı, onları lütfen takip edin' dedi. Gelen valimizi de araştırdığımızda, projelere önem veren, gittiği her yerde kalkınmaya destek verdiğini gördük, Halkın içinde vali görmek az nasip oldu ne yazık ki. Yolu açık olsun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi