Zonguldak Liman Arkası'nın Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yaya ve araç trafiğine kapatılması kentte en çok konuşulan konu haline gelmişti. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar, Liman Arkası'nın Zonguldak halkına açık olması çağrısında bulunmuştu. Basında yer alan haberlerin ardından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Liman Arkası'nda incelemelerde bulundu. Alanın halkın kullanımına kesinlikle kapatılmayacağına dikkat çeken Vali Ahmet Çınar, Halkın kullanım alanında kesinlikle bir kısıtlanma olmayacağının da altını çizdi.

"KISITLAMA OLMAYACAK"

Vali Çınar'ın incelemelerin ardından Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Söz konusu alanda kamuoyuna yansıdığı şekilde vatandaşlarımızın liman arkası tabir edilen kısma geçişlerinde hiçbir kısıtlama olmayacaktır. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nın söz konusu binayı hizmet binası olarak kullanması da vatandaşlarımızın bölgedeki yürüme, geçiş, ve benzeri gibi hiçbir faaliyetine kısıtlama getirmeyecektir" denildi.

1.070,00 M2'LİK KISMI SAHİL GÜVENLİK KOMUTABLIĞI'NA TAHSİS EDİLDİ

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı; "İlimizde Liman arkası diye tabir edilen mevkiinin araç ve vatandaşlarımızın geçişine kapatılacağı yönünde yazılı ve görsel basında yer alan haberlerle ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Bilindiği üzere saygıdeğer halkımızca liman arkası olarak adlandırılan, Zonguldak ili Merkez İlçesi, Meşrutiyet Mahallesi, Liman mevkiinde bulunan 8.338,00 m2 yüzölçümlü, imar planında 'liman alanı' olarak ayrılan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazın kara kısmındaki 1.070,00 m2'lik kısmı, deniz tarafındaki 800,00 m2'lik kısmı ile toplamda 1.870,00 m2'lik kısım 'Sahil Güvenlik Komutanlığı Hizmetlerinde' kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığına ( Sahil Güvenlik Komutanlığı) 24.05.2018 tarihinde Maliye bakanlığı tarafından tahsisi yapılmıştır.

BOT KOMUTANLIĞI OLARAK KULLANILMASI YÜRÜME, GEÇİŞE ENGEL OLMAYACAK

İlgili alanın 110 metrelik kısmı (Sahil Güvenlik botunun konuşlandığı) hizmet gereklerine uygun olarak ayrılmıştır. Söz konusu alanda kamuoyuna yansıdığı şekilde vatandaşlarımızın liman arkası tabir edilen kısma geçişlerinde hiçbir kısıtlama olmayacaktır. Ayrıca TTK'ya ait İş Sağlığı Şube Müdürlüğü binasının Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı hizmet binası olarak tahsisine yönelik işlemler devam etmektedir. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nın söz konusu binayı hizmet binası olarak kullanması da vatandaşlarımızın bölgedeki yürüme, geçiş, ve benzeri gibi hiçbir faaliyetine kısıtlama getirmeyecektir. Sonuç olarak; Yapılan işlem hizmet gereklerine uygun, yasal çerçevede vatandaşlarımızın bölgedeki faaliyetlerine hiçbir kısıtlama getirmeyen doğru bir uygulamadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Pusula Gazetesi