Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarete; Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Altan, Orman İşletme Müdürü Esat Topuz katıldı.

Müdürlüğe gelişinde Vali Çınar'ı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve Şube Müdürleri karşıladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı tarafından ildeki tarım ve hayvancılık çalışmalar hakkında Vali Çınar'a brifing sunuldu.

Brifing sonrası Şube Müdürlerinden de çalışmalar hakkında brifing alan Vali Çınar, yerel tohumun korunması ve çoğaltılması (domates ve hıyar), kestane balı için bir "kestane vadisi" oluşturulması, köylerde boş değerlendirilmeyen arazilerde meyvecilik ile ilgili çalışmalar yapılması, fındık konusunda çalıştay düzenlenmesi, köy tavukçuluğu ve yumurtacılığın gelişmesi, kesme çiçekçilik için uygun alanların tespit edilip üreticilerin bu konuda eğitilmesi ve örnek çalışmaların desteklenmesi, BAKKA ile kooperatifçilik konusunda eğitim çalışması yapılmasını istedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı, ikramların ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi