İçişleri Bakanlığı'nın 05.11.2016 tarih ve 8154 sayılı genelgeleri doğrultusunda "Temmuz 2017 Muhtarlar Toplantısı", Zonguldak Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Ahmet Çınar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; köy ve mahalle muhtarları ile birlikte Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Vekili, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Fatih Akca, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, DSİ 232'nci Zonguldak Şubesi Müdürü Muharrem Atalar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, Mahalli İdareler İl Müdürü Şakir Aliyazıcıoğlu, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Orman Bölge Müdürlüğü Özel Ormancılık Şube Müdürü ve Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. temsilcisi katıldı.

Muhtarların görev ve yetkilerini içeren bir sunumdan sonra Vali Çınar, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, adalet ve kalite önceliğinde tüm sorunların birlikte ele alınacağını, hiçbir ayrıştırmaya meydan vermeden potansiyelin en iyi şekilde kullanılacağını belirtti.

Çınar, konuşmasının devamında, "Muhtarlarımızın büyük ve önemli yetkileri var, her birimiz devletimizin bir alanında, bir yörede, bir mekanda nöbet aldık, görev aldık. Bizler devletin memuru olarak tanımlanıyoruz. Sizler de öylesiniz. Her birimiz belli bir zaman dilimi için nöbet, görev aldık. Dolayısıyla emanete sahip çıkmak, görevimizi iyi yapmak boynumuzun borcudur. Yine kanunlarımızın bize yüklediği sorumluluk çerçevesinde davranarak bize verilen emanete insani ve vicdani anlamda sahip çıkmalıyız. Yaptığımız işi her birimiz gayret sarf ederek samimiyetle ve elimizden geldiğinin fazlasıyla yapmaya çalışırsak her zaman iyi ve güzel sonuçlar alırız. Yapabileceğimiz bir şeyi gayret göstererek yapmıyorsak, ihmal ediyorsak, o köyün, o köylünün, mahallenin, toplumun bize hakkı geçer. Çağımız profesyonelliğin ve profesyonellerin çağı, her türlü imkanımız var. Çok şükür devletimiz her geçen gün zenginleşiyor. Bu itibarla yapabileceğimiz çok işlerimiz ve fırsatlarımız var. Her birimizin yetkilerini kullanması, görevlerini sorumlulukla yerine getirmesi esastır. Bunu da zaten yapıyoruz, yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra muhtarlara, köylerde kalkınmaya yönelik, temel teşkil edebilecek değerlerin, kaynakların tespit edilmesine önem verdiğini ifade eden Vali Ahmet Çınar, yapılacak bu tespitlerden sonra bunların değerlendirilmesi için Valilik makamıyla ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla istişare edilmesinin de önemini vurguladıktan sonra, yapılan ve yapılacak çalışmaların, hizmetlerin halkımıza hayırlı olması dileğinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi