Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı 3'üncü Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı. Mecliste gündem maddeleri görüşüldükten sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde görev yapacak olan hayırseverler belirlendi.

Mecliste Zonguldak merkez ve ilçelerdeki hava ve çevre kirliliği konuları hakkında AK Partili ve CHPli meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. AK Parti Gurup Başkan Vekili İsmail Terzi, CHPli Hayrettin Kartal'ın çevre sorunları ile ilgili yaptığı eleştirilere "Hem sorunun muhatabı biz değiliz. Valilik var, Çevre Müdürlüğü var. Arkadaşlar Vali Bey'e korkudan soramıyorlar gelip bize soruyorlar" dedi.

KARTAL: "KÖYLÜLER BU KONUYLA İLGİLİ ÖNLEM ALINMADIĞI TAKDİRDE TOPLANIP MAHKEMEYE GİDECEKLER"

Mecliste gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğlili İl Genel Meclisi Üyesi Hayrettin Kartal, hava ve çevre kirliliğini gündemine alarak "Köylerde asfalt tesisi çevreyi kirletiyor. Vatandaş şikayet ediyor, evimizin önü, pencereleri toz oluyor, bahçedeki yeşillikler ve ağaçlar toz toprak içinde kalıyor. Köylüler bu konuyla ilgili önlem alınmadığı takdirde toplanıp mahkemeye gideceklerini söylüyorlar. Vatandaşlar bu konularda rahatsız ve siz bu tesislerimizle ilgili ne gibi önlemler almayı düşünüyoruz ?" dedi.

TERZİ: "CHPLİLER SANKİ ÇEVRECİ DE AK PARTİLİLER DEĞİL!"

AK Parti Gurup Başkan Vekili İsmail Terzi, Kartal'ın söylediklerine karşılık şöyle konuştu; "Elbette bir iş yaparken o işin bir çevre kirliliği oluyor, oluyor da biz de bu yolları yapmak zorundayız. Bu tesisler de olmak zorunda. Zaten doğalgaza yakın olan yerler yavaş yavaş doğalgaz dönüşümüne geçiyor. Zannettiğim kadarıyla Çaycuma geçti sanırım. Şimdi bunlar tozuyor, kirlilik yapıyor da ne yapacağız? Bize bunun bir çaresini öneriyor mu arkadaşlar? Burada şu oluyor CHP'li arkadaşlar milletliğin sağlığına çok dikkat ediyor da sanki biz milletin sağlığını sıhhatini hiç düşünmüyoruz. Buradan bu sonuç çıkıyor. Arkadaşlar burada gündeme getirelim de gündem olsun diye de bazı şeyler burada konuşulmaz. Milleti çok derinden ilgilendiriyorsa bunların artısını eksisini düşünmek lazım. Elbette bir hava kirliliği var ama meclisten bunu kaç kere geçirdik. Dönüşümler ile ilgili paralar aktartıldı, kararlar alındı, sizin ön masada oturan arkadaşlarınız biliyor. Bunlar keyfiyetten yapılıyormuş gibi bir anlam çıkıyor millet böyle anlıyor. İyice araştıralım bu işin arkası önü nedir? Daha temiz bir hava yapacak önlem alındı mı? Ben olsam bunları sorarım. Biz hepimiz milletin işinden gücünden sağlığından mesulüz. Burada bir konu gündeme getiriyorsunuz gerisi gelmiyor. Ayrıca CHPliler sanki çevreci de biz değiliz gibi bir durum var. Bunun böyle gösterilmesi yanlış. Hem sorunun muhatabı biz değiliz. Valilik var, Çevre Müdürlüğü var. Arkadaşlar Vali Bey'e korkudan soramıyorlar gelip bize soruyorlar."