Zonguldak'ta yaşayan 31 yaşındaki İmam Hatip Lisesi Mezunu Sezai Aldemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a seslenerek, kendisine yardım edilmesini istedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'tan, Valiliğe giriş yasağının kaldırılmasını ve iş verilmesini istediğini anlatan Sezai Aldemir "Vali Bey bana 'Sen girip ne yapacaksın Valiliğe' dedi. Sonra özel kalemden bana 100 lira gönderdi" dedi.
Sezai Aldemir, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında şunları söyledi:
"Ben evliyim yeşil kartlıyım. Eşimden ayrı yaşıyorum. İç güveysi gittiğim Çatalağzı'nda evi terk ettim. Sebebi ise sigortalı bir iş bulamamamdı. 50 - 60 TL çay ocaklarında çalışmaktan maddi sıkıntılara girdik. Kayınvalidemle tartışma sonucu ayrıldım eşimden. 12.09.2019'da Ak parti binasına çıktım. 20 gün uzaklaştırma yedim. Cezaevinde yattım. Sabıkam falan yok. Ak Parti binasına çıktığımda İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ahmet Metin Turanlı Bey, Emniyet Müdürleri, Narkotik Müdürleri indirmek için ellerinden gelenleri yaptılar. Bir sürü vaatlerde bulundular. Bunlardan bir kaçı sigortalı iş bulacak oldular. Ev tutacak oldular eşya alacak oldular. İş bulana kadar aile birliğimi kurtarabilmem için destek olacaklarını söylediler. Ama hepsi sözde kaldı. Uzaklaştırmalar sonucu 2 ay cezaevinde yattım. Eşimle ayrılma noktasına geldim. Hayatta ilk defa cezaevine girdim. Devletin bana vaad ettiği şeylei vermemesi aslında vaat diye bir şey de yok. Yeşil kartlı olduğum için destek olması gerekli. Cezaevinden çıktım. Eşimle barıştım. Annem maddi manevi durumları iyi olmadığından yardımcı olmadılar. İkametlerine almadılar. Ben sokakta yaşamaya devam ettim. Ben ikametimde kalamıyorum bana yardım edin. Sigortalı bir iş bulana kadar temel ihtiyaçlarımı karşılayan dedim. Bunun sonucunda İŞKUR aradı beni ALO 170 üzerinden hastane alımına başvurdum. Olumsuz çıktı. Zonguldak Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı, Zonguldak Valisi, Kilimli Kaymakamı Sayın Nevzat Bey Açık Kapı'ya verdiğim dilekçeye şu beyanda bulunmuş, "Eşiyle barışmadığından ikametinde kaldığından yardıma ihtiyacı yoktur. Eli ayağı tutuyor çalışsın" demiş. Ben ailem ile irtibata geçtiğimde herhangi bir görüşme yapılmamış. Ne eşim aranmış ne de ailemle irtibata geçmiş, annemle ve eşimle beraber Nevzat Bey hakkında suç duyurusunda bulundum. Ama bu zaman zarfı içeresinde sağ olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi paketinden yararlandım. O 1000 Lira ile kiralık ev tuttum. Sadece kopara verebildim. Şu an iki aylık ödenmemiş kiram var, faturam var. Cebimde iki tane reçete var. Cepte paraya gelince 1 TL bile yok. Eşimin ikametini aldım yanıma, ama eşim yanımda değil. Neden mi? Çünkü ekmek alacak para yok, iş yok. Ben açlık çekiyorum şu anda. Hiç yoktan annesini evinde kalıyor orada karnı doyuyor gözüm arkada değil. Geçtiğimiz gün tekrar Yeşil Karta başvurdum. Evden atılmak üzereyim eşyam yok aile birliğimi kurmama yardım edin. Eşimin ikamet bende dedim. Ne yapmışlar biliyor musunuz arkadaşlar? 100 TL yatırmışlar Perşembe günü çekebilirsin dediler. Vefa grubu tek kişilik kuru gıda verdi. Onu da Belediye'ye gittim. Belediye'den müracaat ettim.

VALİLİĞE GİRİŞİM YASAKLANDI

Valiliğe girişim yasakladı. Neden biliyor musunuz? Sayın Valimize dedim ki 'Günaydın hayırlı Cumalar Sayın Valim' dedim. 'Size yaklaşmak istiyorum maruzatlarım var. Özel kalemden ileri geçemiyorum. Sizinle görüş yazdığım halde görüşlerim kabul edilmiyor' dedim. Böyle konuştuğum için özel kalem müdürü ya da şefi Vali Bey'i dolduruşa getirdi. Benim Valiliğe girişim yasaklandı. Valiliğe giriş yasağım kaldırılsın sosyal haklarımı kullanamıyorum istiyorum. Hatta bir hafta olmadı Vali Bey ile tekrar görüştüm. 'Yasağımı kaldırın sosyal haklarımı kullanamıyorum' dedim. 'Sen girip ne yapacaksın Valiliğe?' dedi. Her vatandaş ne yapıyorsa bende onu yapacağım haklarımı arıyorum haklarımı kullanacağım. Yeşil Kart bürosunda olsun diğer bürolarda hiçbir resmi işlemini halledemiyorum dedim. Böyle dedikten sonra yukarı çıktı, sohbetlerde sosyal yardımlaşma sana yardım etmiyor mu dedi? Sonra işte iki ayda 100-150 TL veriyor dedim. Sonra 5 dakika geçmedi yukarı çıktıktan sonra Murat abi geldi özel kalemden bana 100 TL göndermiş. Ben ondan para istemedim ki. Ben ondan iki şey istedim. Giriş yasağım kaldırılsın. Diğeri de iş. O da vaatte bulundu. 1 hafta geçti bulunalı nerde? Söz gider yazı kalır ben bugün kirayı veremezsem evden atılıyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ben aile birliğimi kuramıyorum benim kira yardımına eşya yardımına elektrik, su, gıda yardımına ihtiyacım var. Bana sigortalı bir iş verin. Allah rızası için. Sosyal Politikalar Bakanımız duyun sesimi. İçişleri Bakanlığımız duyun sesimizi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan herkese yardım ediyorsun, bana da et. Sayın esnaf abiler, ablalar. Bana devlet sahip çıkmıyor. Bari siz çıkın."