Zonguldak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı TOKİ İlköğretim, Köksal Toptan İlköğretim ve Kapuz İlköğretim Okulları bölünmek istenerek; ortaokul öğrencileri Kapuz'da toplanacak, Kapuz İlköğretim Okulu ise TOKİ İlkokulu gönderilmek isteniyor.
Köksal Toptan İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Akçın, Başkan Yardımcısı Çiğdem Zıvalı ve Üye Gülten Kardaş, Vali Erdoğan Bektaş'a sorunlarını anlatmak için gittiklerinde azar işittiklerini belirterek "Vali Bey bizi çocuk gibi azarladı" dediler.
İMZA TOPLUYORLAR VE YASAL YOLLARA BAŞVURACAKLAR
Okulların Okul Aile Birlikleri Başkanları, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ile görüşse de dertlerini anlatamadılar. Okullar bölündüğünde öğrencilerin düzeninin bozulacağını, velilere ise maddi külfet olacağını belirten başkanlar, çareyi imza toplamakta ve yasal yollara başvurmakta buldular.
TOKİ İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Sevgi Üzgül, Köksal Toptan İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Akçın ve Kapuz Okul Aile Birliği Başkanı Gökben Sütcü, Pusula'ya konuşarak bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar.