Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği (ZONÇEB) Toplantısında 25 belediye başkanına çöp ve hafriyat uyarısı yaparak 'Zonguldak açık hava çöplüğü gibi, utanıyorum' dedi.

ZONÇEB Toplantısında yapılan seçimlerle Vali Erdoğan Bektaş, Birlik Başkanı seçildi. Ömer Selim Alan Meclis1'inci Başkan Vekili seçildi. Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, katip üye seçildiler. Birlik encümenliğine ise; Ömer Selim Alan, Hüseyin Uzun, Kamil Altun ve Kerim Yılmaz seçildi.

BEKTAŞ: "SİZİN GÖZLERİNİZ ALIŞMIŞ AMA BENİM GÖZLERİM BUNA ALIŞSIN İSTEMİYORUM"

Vali Bektaş, toplantı bitiminde 25 belediye başkanını sert şekilde uyararak şunları söyledi;

"Zonguldak açık hava çöplüğü gibi. 2019 Türkiyesi'nde Zonguldak'ın bu durumu içler acısı. Ben sizleri cezalandırmayacağım. Ancak yol kenarlarında, dere içlerinde, orman içlerindeki çöpleri tek tek fotoğraflayıp önce size göndereceğim sonra da yayınlayacağım. Herhalde bu size büyük ceza olur. Zonguldak'tan Kefken'e kadar gittim, en pis Zonguldak'ı gördüm. Gelişigüzel çöpler ve evsel atıklar dere kenarlarına ve yol kenarlarına atılmış. Bunun önüne geçmeliyiz. Bu Zonguldak'a yakışmıyor, sizin gözleriniz alışmış ama benim gözlerim buna alışsın istemiyorum. Bunu hep birlikte yapacağız. Bu sadece devletin, onun bunun görevi değil sadece hepimizin görevi. Birbirimizi kontrol edeceğiz. Çöplerimizi toplama istasyonuna götürüp oradan katı atık bertaraf tesislerine taşımak zorındayız. Rast gele yerlere çöp atılmasını n önüne geçin, bu yakışmıyor.

BEKTAŞ: "JANDARMA VE POLİSİN YAZDIĞI CEZALARLA OLACAK İŞ DEĞİL"

Vali Bektaş, inşaat hafriyat atıkları ve bunların uygunsuz yerlere dökülmesiyle ilgili ise "Gelişigüzel hafriyatlar atılıyor. Bu Jandarma ve Polisin yazdığı cezalarla olacak iş değil. Sizler de bölgelerinizi kontrol edin. Ben utanıyorum. Ankara'dan geliyorum, yol kenarları çöp ve hafriyat atıklarıyla dolu. Bunların önüne geçin, her belediye hafriyat atık alanı oluşturmak zorunda" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi