Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne Ereğli'den gelen sağlık çalışanlarının servis sorununu Vali Erdoğan Bektaş çözdü. Vali Bektaş, sağlık çalışanlarının servis sorununu basından okuyunca Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu aradı ve kaymakamlık tarafından bir servis aracı tahsis edildi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Arzu Kara, Ereğli'deki sağlık çalışanlarının servis sorununu talep ettikleri halde çözüme kavuşturmayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı kınadıklarını ifade etti.

"SAYIN VALİMİZ ERDOĞAN BEKTAŞ VE EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU'NA SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kara'nın yaptığı açıklama şöyle;

"Üniversite hastanemizde görev yapan Kdz.Ereğli ilçemizde ikamet eden Sağlık çalışanı Arkadaşlarımızın Hastaneye ulaşımında olası sorunları yaşamaması için, Kdz.Ereğli Belediyesine müracaat ederek 1 adet servis aracı talep ettik. Bu zor günlerde Sağlık Çalışanlarımız için istediğimiz Servis Aracı tahsisi ile ilgili talebimiz ne yazık ki dikkate alınmadı. Kdz. Ereğli Belediyesinin bu zor günlerimizde sağlık çalışanlarının taleplerine duyarsız kalmasına bir anlam veremiyoruz. Servis Aracı talebimiz konuyu ilettiğimiz Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından ivedilikle dikkate alındı. Sağlık Çalışanı Arkadaşlarımız bugün itibariyle Kaymakamlık tarafından tahsis edilen Servis aracı ile Üniversite hastanesine ulaşımlarını sağladılar. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ve Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na Sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ederiz. Pandemi ile savaşta en ön safta mevzi alan Sağlık Çalışanlarımızı görmezden gelenleri kınıyor , Yardımcı olanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."