Vali Bektaş, kahvaltı sonrası havaalanı, kaçak ocaklar, TTK, kümelenme ve basınla ilgili bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Vali Bektaş, kendisine bazı konularda bilgi vermeye çalışan ya da soru sormaya çalışan gazetecileri deyim yerindeyse bozdu.
Vali Bektaş havaalanı ile konuşurken Hürdüşün Gazetesi sahibi Lokman Gül, "Senelerdir siyasiler ve bizler yanlış biliyorduk. Bürokrasiye suçu yüklüyorduk. Gelmiş geçmiş tüm valileri suçlu biliyorduk" diye araya girdi.
Vali Bektaş "Nasıl çıkarım geliyor bak, ben hiç öyle bir şey dedim mi? Ben benden öncekilere laf ettim mi? Ama lütfen. Tam da bunu yapmayın" diye çıkıştı. Vali Bektaş "Zonguldak'ın yıldız olması için üzerimize düşen vazifeleri tek tek yazıyoruz. Bunları yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. Lokman Gül bu sefer "Önce basın kendini düzeltmesi lazım" diye araya girdi. Vali Bektaş, yine çıkışarak "Hayır ben öyle bir şey demedim" dedi.
Vali Bektaş, kaçak ocaklarla ilgili konuşmasında ise "Kaçak ocaklarda biri öldüğü zaman, 'ne yapsın ihtiyacı vardı' diyor birileri. Bunu söyleyen herkes o ölen çocuklarda vebali vardır. Ben söylüyorsam benim de vardır. Kimsenin ölmeye hakkı yok. 2 yaşında çocukların gazetede fotoğrafı çıkıyor. Kimsenin umurunda değil. Herkes kaçak ocak ölümüne alışmış. O çocuk nasıl büyüyecek? Kimse düşünmüyor. Kaçak ocaklarda çalışmanın yumuşak bir tarafı yok. Bunu meşrulaştırmayacağız" dedi.
Elmas TV'den Akay Turhan araya girerek "Yıllar önce Enerji Bakanı Taner Yıldız da madende ölenler için 'Güzel öldüler' dedi" deyince Vali Bektaş "Bana dediğiniz lafa bakın, ben Zonguldak Valisiyim. Size Zonguldakla ilgili bir şey anlatıyorum burada. Bana 'yarı mekanizasyon işe yaramaz' deyin buna cevap vereyim. Şimdi ben Enerji Bakanını mı eleştireyim, bunu değerlendirmek bana mı düşer" diye çıkıştı.
Lens Medya'dan Gamze Soydaş da "Kaçak ocakları kapatıyorsunuz ama burada çalışanlar nerede çalışacak sayın valim, bunlar ekmek yemeyecek mi" diye sordu.
Vali Bektaş "Ben az önce ne dedim, beni hiç dinlememişin sen. Sen böyle dediğin için o ölenlerde senin de vebalin var" diye çıkıştı.
İmza Gazetesi'nden Osman Sav ise havaalanı konusunda deyim yerindeyse Vali Erdoğan Bektaş'a brifing verdi. Osman Sav, soru sormak yerine havaalanı hakkında uzun anlatımı ile Bektaş ve gazetecileri sıktı.