Mülkiye Müfettişi olarak Ankara'ya atanan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bugün Zonguldak'tan ayrıldı.

Valilik önünde yapılan veda törenine siyasiler, bürokratlar ve halk katıldı. Vali Çınar'ı gözyaşlarıyla uğurlayan Zonguldak halkı veda etmek için sıraya girdiler. Valilik önündeki kalabalık Çınar'ı alkışlar ve gözyaşlarıyla uğurladı.

Çınar'ın kentten ayrılmadan önce son sözleri ise şöyle;

"Bu kararname Türkiye'nin olağan işlerinden, rutin işlerinden. Çok yaşanan işlerinden. Her valinin yaşanan işlerinden. Bu böyle ama doğru işlerinden değil. Beni almalarından asla konuşmuyorum. Genel bir sistem eleştirisi yapıyorum. Bundan devlet millet zarar görür. Sadece vali kararnamesi değil. Bütün bu tür değişiklik atamalardan bahsediyorum. Bir vali şehre gelince zaten 2-3 ay hoş geldin gibi merasimlerle geçiyor. Nefes alamıyor. Sonra sanayisini, etrafını tanıyacak derken 8 ay gidiyor. Şehri görüp kapasitesini anlayıp hamle yapacağı ve daha depara kalkacağı dönemde görevden alınması büyük bir zaman ve insan israfı. Bunu lütfen kendimle ilgili algılamayın. Ben her meydanda rahat konuşan bir adamım. Şu an mevzu bu olduğu için bunu söylüyorum."


Kendisini Zonguldak'taki siyasetçilerin görevden aldırmadığını yineleyen Çınar, şunları söyledi; "Bu adam niye merkeze alındı? Herkesin aklına şu da gelir. Yerel siyaset. Tabi oklar iktidar partisine gider. Fitne ve fesatla görevden bunu mu aldırdılar diye insanın aklına gelir. Bunu net söylüyorum. İktidar partisinin il başkanı da burada. Ben il başkanımız ve milletvekillerimizden en ufak nezaketsizlik görmedim. CHP milletvekillerimizden öyle. Son derece nazikler. Benim burada kalmam için ilgili makamlara ilettiklerini de ben biliyorum. Bu yüzden hak geçmemesi için bunu burada söyleme ihtiyacı duydum"

Editör: Pusula Gazetesi