Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, daire müdürleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Vali Çınar'a kahvaltıya katıldığı için teşekkür ederek "İnşallah ilimize daha güzel hizmetler yaparak seneyi neticelendirmek bize nasip olur. Belki de biz son il Genel Meclisi üyeleriz. Enerjimizi bu seni pozitif manada kullanıp kalıcı hizmetler bırakabilirsek bizler için mutlu bir sonuç olur" dedi.

ÇINAR: "BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERİMİZDEKİ YÖNETİM MODELİ BÜYÜK ŞEHİRLERE ADAPTE EDİLMELİDİR"

Vali Çınar, Zonguldak'ın büyükşehir olabileceğini belirterek şunları söyledi; "Gönül sık buluşmalar ve İstişareler yapmak istiyor. Göreve yeni gelir gelmez tüm ilçeleri dolaştım ihmal etmedim. Hep bir arada olmak açısından bu güne nasipmiş. Biz çoğunlukla köylere hizmet eden bir kuruluşuz. Okullarda bize mahalli idareler birimleri anlatılırken belediyeler ve köyler doğal mahalli idareler birimleri olarak anlatılmıştır. Tabi bu küçük bir demokrasi kanunla oluşturulmuş. Özel idareler yerel bir demokrasi örneğidir. Burada adaletli olmak, hızlı olmak hizmeti kaliteli yapmak, bütün işlerde olduğu gibi özel idaresi de esas olmalıdır. Bugünlerde Türkiye'nin gündeminde bir bütün şehir meselesi var. Büyükşehir olmayan illerimizdeki yönetim modelini büyük şehirlere adapte edilmesidir. Devletimizin büyükleri kanun çıkartıyorlar biz de bu kanunları uygulamakla mükellefiz. Yapılan her yenileyin bir takım avantajlarıyla beraber dezavantajlar da olabilir. Bakalım nasıl olacak nasıl olacak olacak mı onu hep birlikte göreceğiz. Seçim kanununda seçimlerden bir yıl önce değişikliklerin yapılmaz sorunu hesaba katılırsa eğer bütün şehirler olarak yeni dönemlerde seçimleri gelecekse birazda acelesi var gibi görünüyor. Biz elimizdeki mülklerin bir değerlendirmesini yaptık. Neyimiz var neyimiz yok bir liste çıkarttık. Bu mülklerin kullanım şekli gelir durumları kimler kullanıyor ve nasıl kullanıyor kira durumları nedir bunlara baktık inceledik. Çok hantal bize gerekli olmayan ve mevcut kullanım halinde verimli olmayan bir takım mülklerin satışını konuştuk. Bunları satarak doğrudan köylerimizde kalıcı hizmetler verebilir miyiz gibi konuları görüştük Bir borçlanma hususunu gündeme getirdik. Bütün şehir olsa da köylerimize iyi bir hizmet verelim. Olmasa da yine bu hizmeti verelim. Yollarımızı sıcak asfalt mı yapacağız. Beton mı yapacağız parke mi yapacağız. Sıcak asfalt yapmazsak her iki yılda bir bunların yenilenme masrafları gibi durumlarda değerlendirilerek bir çalışma yaptık. Bu seneki bütçemiz onaylanıyor. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Görevleri yaparken hızlı kaliteli adaletli ve mümkünse en ucuza mal ederek bu işleri yapmakla mükellefiz."

Editör: Pusula Gazetesi