Her yıl 8-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası Zonguldak'ta da düzenlenen törenle kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda gerçekleştirilen programa Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, antrenörler ve sporcular katıldı. Etkinlik kapsamında protokol, antrenörler ve sporcular Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yürüyüş gerçekleştirdi.

HAKAN YÜKSEL, "AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, "Bu haftanın asıl amacı hem gençlerimiz ve çocuklarımız arasında, vatandaşlarımız arasında sporu yaygınlaştırmak ve farkındalık yaratmak. Bu kapsamda düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar var. Bu etkinlikler her geçen gün artmakta. İlimizde 33 bine yakın sporcu potansiyelimiz var. Sağlık için spor yapan, amatör sporcularımız var. Bu sayı da 60 bine dayanıyor. Bu faaliyetleri yapmamıza destek veren başta Sayın Valimize ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sevgili genç kardeşlerimize yıl boyunca spor dolu günler diliyorum" dedi.

AHMET ÇINAR: "MUTLAKA SPOR YAPIN"

Törende konuşma yapan Vali Ahmet Çınar ise "Amatör Spor Haftası herkese kutlu olsun. Mutlaka spor yapın. Spor yaparsanız, mutlu, sağlıklı olur, dinamik kalırsınız. Sporcu yeteneğimize göre en iyisi olmak için spor her zaman hayatta etkin rol oynamalı. Atatürk, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' demiş. Spor yaparak kişisel ve toplumsal ahlak kurallarını öğrenmiş ve öğretmiş olursunuz. Gençlere çok ihtiyacımız var. Siz ne kadar gelişirsiniz ve geliştirirseniz, o kadar gelişmiş bir Türkiye olur" dedi.
SPOR GÖSTERİLERİ YAPILDI, PROTOKOL DE ATIŞ YAPTI

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda, Atletizm, dart, bocce, okçuluk, disk atma yarışları yapıldı. Vali Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, etkinleri yakından takip ederek, dart ve bocce atışları yaptı. Etkinliklerde sporcular hünerlerini gösterirken protokolden de alkış topladılar.

Editör: Pusula Gazetesi