Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kilimli ilçesine bağlık Gelik Beldesi'nde Z Kütüpheninin açılışını gerçekleştirdi. Gelik Ayiçi 100.Yıl Orta Okulu
Şehit Soner Yıldırım Z Kütüphanesi açılışı'na Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın yanı sıra; Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Alay Komutanı Gökhan İnan, Emniyet Müdürü Ahmet Metin turanlı, Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kitapsız bilginin olamayacağının altını çizen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Z kütüphanelerinin diğer kütüphanelerden farkı yeni konsept dediğimiz bir tasarımla renklerle mobilya ile kitapların dizili şekliyledir. Daha güzel daha albenisi olan daha motivasyon etkisi yüksek olan bir çalışma olmasıdır. Hayırlı uğurlu olsun. Kitabın her biri bir dünya, her biri başka bir hukuk, başka bir derinlik kitap bilgi kaynağı. Cahillikle ilgili bütün dinler kültürler çok kötü şeyler söylemişlerdir. Cahilliğin kötülüğünü ve tehlikesini ifade etmişlerdir. Dolayısıyla bütün insanlık bu konuda hemfikirdir. Bilgisiz olmaz, kitapsız bilgide olmaz. Dinimiz ilimi farz kılmıştır. Kadını-erkeği ve ilk emri oku olmuştur. Kitap topyekun bir mevzudur herkesi ilgilendiren bir mevzu. Bu konu ana babaların evinde verebileceği bir mücadele değildir. Çocuklar evlerinde kim ne yapıyor onu gözler onu yapmaya gayret ederler. Anne-babaların mutlaka kitap okumaları gerekiyor. Bu çok zor geliyorsa bile numaradan da olsa kitap alıp şöyle bir yarım saat çocukların yanında örnek davranış sergilemeleri gerekmektedir. Hepimize sorumluluk düşüyor ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir" ifadelerini kullandı. Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan ise yaptığı konuşmada toplum olarak en büyük eksikliklerimizden birisinin okumaya zaman ayırmamak olduğumuzu belirtti. Özarslan, çocukların yetişkinlerden daha iyi birer okuyucu olduğuna dikkat çekerek okuma alışkanlığı kazanmamamız gerektiğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi