Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 9'uncu Olağan Genel Kurulu, önceki gün dernek binasında yapıldı. Kongreye; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar, Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Av. Ali Osman Odabaş ve şehit aileleri katıldı.

Mevcut Başkan Mustafa Yorulmaz'ın tek listeyle gittiği kongrenin Divan Başkanlığını Av. Ali Osman Odabaş yaptı.

Vali Ahmet Çınar, kongrede yaptığı konuşmada, "Öncelikle verdiği güzel, değerli, başarılı hizmetlerden dolayı Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dernek başkanlığı, yöneticiliği gönül işidir. Eziyetli iştir. Herkes bir şeyler söyler, konuşur, akıl verir, ama işi yapanlar her zaman derneğin başkanları olur. Yöneticiliğini, yaptığı faaliyetleri çok başarılı buldum. Sizler adına, kendi adıma Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dernekler, belli bir amaç için kurulur. Hedefleri vardır. O hedeflere ulaşmak için insanlar güç birliği, gönül birliği ile beraber olurlar. Siz herhangi bir dernek değilsiniz. Siz bizim için çok özelsiniz. Siz bizim için diğerlerinden başkasınız. Siz bizim baş tacımızsınız. Bu devlet, bütün imkanları sizleri sunmaya hazırdır. Yapabileceklerimizi yaparız, yapamayacaklarımızı da anlatırız. Yeni oluşacak yönetime şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de, bir konuşma yaparak şunları söyledi:

"Bu vatanın bekası uğruna canlarını hiç düşünmeden veren yavrularımızın ailesisiniz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bulunduğumuz görev içerisinde yapabileceğimiz her türlü imkanı sağlamaya hazırız. Ömrümüz yettiğince sizlere destek olmaya çalışacağız. Dileğimiz o ki, vatanın bekası uğruna hiçbir askerimizin burnu kanamasın. Yeni yönetime tekrar başarılar diliyorum, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum."

Başkan Mustafa Yorulmaz ise, konuşmasında şunları söyledi:

"Öncelikle birbirimize sahip çıkalım. Buraya her gelen başkan olur, benim başkan olmam önemli değil. Önemli olan yönetimde düzgün bir yerlere getirelim. Biz şehit ailelerinin bazı ödenekleri vardı biz de bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza brifing verdik. İnşallah Ekim ayında bu dosyanın peşine düşeceğiz. Sizin gibi ürünleri gördüm süreci benim peşimde olup destek verdiğini sürece ben de bu işi ölüme kadar sürdüreceğim."

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Yorulmaz tarafından desteklerinden dolayı Vali Çınar, Belediye Başkanı Akdemir, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Avukat Ali Osman Odabaş'a teşekkür ederek, plaketlerini takdim etti.

Kongreye katılan 135 üyenin oyunu alan Mustafa Yorulmaz başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Durkadın Avcı, Remzi Adakoğlu, Cihan Köktürk, Ahmet Yelkenci.

Denetleme Kurulu'na ise; Hüseyin Çakır, Hasan Özdemir ve Ramazan Çakar seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi