Vakitmatik

Vakitmatikler camilerde, mescitlerde, kuran kurslarında, yurtlarda ya da topluca namaz kılınan herhangi bir yerde ezan saatlerini dijital olarak görmemize yarayan cihazlardır. Düşük miktarda güç tüketmeleri, elektrik kesildiği an çalışmaya devam edebilmesi ve ayarlarının korunması açısından pille çalışma yetisi, ortam sıcaklığını göstermesi, ezan vakti geldiği zaman vaktin geldiği panel yerini 1 dakika boyunca flaş yaparak yandırıp söndürmesi, hangi ilin ezan saatleri ayarlanmak isteniyorsa o ilin plaka kodunun girilmesiyle direkt olarak ayarlanan ezan vakitleri gibi özelliklerle satışa sunulmakta ve 35x23 - 58x38 cm olmak üzere iki çeşit boyutlandırma seçeneği sunmaktadır.

Bazı vakitmatikler de ezan okuma özelliği de oluyor. Bu özellik sayesinde hem vakitmatik hemde ezan okuyan saat olarak kullanmanız oldukça mümkündür. Bir çok kullanım alanı bulunan bu ürünler, evlerde, büro ve iş yerlerinde, camilerde ve dijital namaz saati kullanmak ve öğrenmek istediğiniz heryerde kullanabilirsiniz.

Tüm vakitmatik modelleri için https://www.yonkamuzikmarket.com/Vakitmatik

Ezanmatik

Ezan saati diye bilinen bu ürünler kendiliğinden ezan okuyabilme özelliğine sahiptir. Anfiyi otomatik olarak açıp kapatır ve ezan okuma işlemini kayıtlı sesler ile gerçekleştirir. %90 oranında İslam dini inancına sahip bir ülke olan Türkiye'de, eski zamanlarda camilerde ezan okurken müezzinler, seslerini duyurmak için avazları çıktıkları kadar bağırmak durumunda kalıyorlardı. İslam'ın olduğu yerde bu dini temsil eden camiler ve ezanlar da bulunmaktadır. Şimdi ise ezan okuma çeşitleri tamamen elektronikleşmiş, 81 ilin merkezi sistemleri ile birlikte otomatikman zamanına göre hoparlörlerden mahalle ve sokaklara yayılmaktadır. Bu sisteme ezanmatik denilmektedir. Bazı kesimlerce ezan okuyan saat diye de bilinen bu makine içerisinde bir çok hocanın sesi kayıt edilmiş şekilde hazır beklemektedir. Meridyen farkları küçük bir ülke olmasına rağmen Türkiye'de dahi doğusundan batısına doğru nerdeyse 1 saatlik bir güneş batış zamanını doğurmaktadır. Ezan saatleri ise güneşe göre hesaplandığı için illere hatta ilçelere göre bile değişkenlik gösterebilmektedirler. Hatim okuyan, anfili ve ev - büro tipi seçenekleri mevcuttur.

Ezanmatik üreticilerinin başında Lastvoice, West Sound ve Westa gibi isimlerini duyurmuş firmalar yer almaktadır. Bu firmalar ürünlerinde sundukları ramazan ayında ezan saatini imsağa göre otomatik okuma, farklı sela ve ezan imam sesleri, 81 il 957 ilçenin ezan saatini hesaplama (KKTC dahil), sd kart okuyucu, güneş enerjisiyle çalışma, Perşembe akşamları yatsı ezanından önce Cuma selası okuma, 100 yıllık takvim ile 10 saat pil ömrü, her vaktin ezanını o vaktin makamına göre okuma (Seba, Nihavent vb.), mp3 ses kalitesi, led ekran, ortam sıcaklığını gösterme, IP65 sertifikası gibi özelliklerle satışa sunulmaktadır.

Ezanmatik ve Ezan saatleri için https://www.yonkamuzikmarket.com/cami-ezan-saatleri

Editör: Pusula Gazetesi