TFFHG Derneği Zonguldak Şubesi'nin 25 Ocak tarihinde yapılacak olağan genel kurul öncesinde Ümit Kaya güçlü ekibi ile birlikte adaylığını resmen açıkladı. Osman Özdemir, Deniz Kardaş, Murat Kaskun, Burhan Orhan gibi camianın sevdiği isimleri yönetim kuruluna dahil eden Ümit Kaya yaptığı açıklamasında "Ben değil, biz" ruhuyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Kaya yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi'nin 25 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan genel kurulunda biz ekip arkadaşlarımızla beraber, 'Ben değil, biz' ruhuyla adaylığımızı buradan resmen açıklıyoruz" dedi.

"BU CAMİA BANA BÜYÜK DEĞERLER KATTI"

Kaya "Ben bu camiaya 17 yaşında adım attım. Yıllarca bu camianın içerisinde bulundum. Bu camia bana çok büyük değerler kattı. Aktif klasman hakemliğimin sona ermesiyle beraber camiamıza daha iyi hizmetler verebilmek için dernek başkanlığına adaylığımı düşünüm. Aday olarak camiamıza, hakem ve gözlemcilerimize hizmet etmek için bu yola girdik. Camia bize çok şey kattığı için, bizde kendimizi bu camiaya borçlu hissettik. Zonguldak hakem ve gözlemcilerinin vizyonunu geliştirmek için de diyebiliriz.

Bu zamana kadar yapılan emeklere çok teşekkür ederiz. Türkiye'de Zonguldak hakemliği çok büyük yer tutmaktadır. Bu hakemliği çok daha üst seviyelere getirmek için, gerek sosyal anlamda gerekse hakem ve gözlemcilerimiz için bu işin çabası içerisindeyiz. Amacımız birlik ve beraberlik. Bunu bozmak istemiyoruz. Böyle bir düşünce ile yola çıkmadık.

"KLASMAN HAKEMLERİNİN KAFASI RAHAT OLMALI"

Kaya "Yönetim kurulu için 15 kişilik bir listemiz vardı. Bu listeden kim daha çok bu camiaya hizmet edebilir, kim daha çok zaman ayırabilir diye düşündük. Dernekçilik oldukça zor bir iş. Bu nedenle yanımda bulunan arkadaşlar ile yola çıkmaya karar verdik

Klasman hakemin olmaması gerektiğini düşündük. Çünkü klasman hakemlerimizin kafaları çok rahat olması gerekiyor. Onlar Zonguldak'ı şehir dışında temsil ediyorlar. Bizim çok değerli klasman hakem arkadaşlarımız var. Kafaları meşgul olması istedik. İnce eleyip sık dokuduk" dedi.

"BİZE ABİLİK YAP DEDİK, ADAY OLDU"

Ümit Kaya "Karşımızda çok değerli bir hocamız var. Osman Ender Bulut. Bu camiaya çok büyük emekleri geçmiştir. Biz Osman Hocamızdan şunu rica ettik; 'Buraya genç arkadaşlarımızla beraber hizmet etmek için adayız. Bize abilik yap.' Osman Hocamız il eğitimcisi ve vizyonu var. Bölgesel gözlemciliği var. Bunların yanına birde dernek başkanlığını koyma dedik. Ricada bulunduk. Ama demokratik bir seçim. Herkesin aday olma hakkı var. Kendisine de adaylık çalışmalarında başarılar diliyorum. Kazanan Zonguldak hakemleri ve gençleri olsun. Biz kimsenin zarar görmesini istemiyoruz.

"ÖZGÜR İRADELERİNİ KULLANACAK OY VERECEKLER"

Kaya "Biz geçmişi düşünerek değil gelecekte ne yapabiliriz düşüncesi ile yola çıktık. Geçmişte olan kırgınlıkları biz bir kenara bırakıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu seçimlerin olmasını diliyoruz. Biz bir aileyiz. Kimseye duvar olmadık. Camia için en doğrusu neyse biz onu yapabileceğimize eminiz. Hakem arkadaşlarımız özgür iradelerini kullanarak, ellerini de vicdanlarına koyarak oylarını kullansınlar" dedi.

"VAAD DEĞİL İCRAAT YAPACAĞIZ"

Kaya "Osman Bey, seçime 2 hafta kala adaylığını açıkladı. 1 haftada da çalışmalarını tamamladı. Amacımız hizmet etmekse eğer bu kadar kısa sürede nasıl tamamlandı? Yönetim kurulunda ki arkadaşlar sorgulandı mı? Ben bu seçimi kaybedersem bile camianın mensubu olarak yoluma devam edeceğim. Hiçbir vaadimizi söylemiyoruz. Biz vaat değil, icraat yapacağız. Kongre günü de hepsini açıklayacağız. Oraya cebimizde istifa dilekçesi ile geleceğiz. Eğer söylemiş olduklarımızdan 1 tanesini bile yapamazsak istifa edeceğiz" dedi.

"KOLTUĞU ONURUMUZLA DEVREDECEĞİZ"

Ümit Kaya "Osman Bey camiada kalıcı olmak istediğini söylemişti. Biz kalıcı olmak istemiyoruz. Tek gayemiz hizmet etmek. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza koltuğumuzu onurumuzla, gururumuzla devretmek istiyoruz. Kalıcı olmak gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi