Türkiye Taşkömürleri Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocaklarında 6 ayda bir yapılması zorunlu olan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatta, kirli havanın toplanarak aspiratör vasıtası ile dışarıya atılmasının sağlandığı +38 ana katında gücük meydana gelmesi nedeniyle işçiler tahliye edildi.

Gerçeğini aratmayacak tatbikat gereği işçiler hızlı bir şekilde ocaklardan gaz maskelerini takmış bir şekilde tahliyeleri sağlandı.

Tatbikat gereği Üzülmez Müessese Müdürlüğü Koordinasyon Kurulu Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu başkanlığında acilen toplandı.

Koordinasyon Kurulunun acil kodu ile ocakları derhal tahliye edilmesi istendi. Alınan karar gereği yeraltına giren Posta 2 Vardiyası işçileri saat 13.00 de yeraltından tahliye edilmeye başlandı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatın senaryosu gereği göçük olayından dolayı aspiratörün kirli havayı emme kapasitesi azaldığından merkezi gaz izleme sistemine uyarı geldi. Gelen uyarıdan sonra Müessese Müdürlüğü yönetimindeki kriz masası oluşturuldu ve yapılan değerlendirme sonucunda ocakların tahliyesine karar verildi.

Ocaklar kurtarma, tahliye, haberleşme ve ilk yardım ekipleri nezaretinde tahliye işlemi başlatıldı. Yerüstüne kısa sürede çıkartılan işçiler acil toplanma yerinde toplandılar. Toplanma yerinde İşçilerin sayımı yapıldı ve yer altında maden işçisi kalmadığı tespit edildi.

Toplanma alanında işyeri hekimleri, sağlık memurları, ambulanslar hazır bekletildi.

Müessese Müdürlüğü yetkilileri, tatbikatın amacına ulaştığını, tahliye esnasında soğukkanlılığını kaybetmeyen işçilere ve tatbikatın gerçekleşmesinde katkıda bulunan yetkililere teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi