TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor ilk yarı bekleneni veremedi. Yönetim teknik heyetin isteği doğrultusunda özellikle Kaleci Sinan Ören, Kamil İçer, Okan Duran, Şevket Güngör ve Onur Eriş gibi isimleri büyük fedakarlıklar yaparak kadroda tutmasının yanı sıra bir de üstüne Emre Kara gibi takıma büyük katkı sağlayan ismi transfer etmesi, Okan Eken ve Turan Yılmaz gibi isimleri kadroya dahil etmesi taraftarı umutlandırmış, Teknik Direktör Cahit Terzi'nin de eli güçlenmişti.

Sezona Manisa Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle başlayan Zonguldakspor sahasında Pendik ve Karagümrük gibi takımları yenmiş, Darıca Gençlerbirliği ve Sivas belediyespor'u da deplasmanda devirmişti. Ancak takım içinde yaşanan sıkıntılar futbolcuların motivasyonunu ve performanslarının düşmesine neden oldu. Okan Eken ve Turan Yılmaz'ın yanı sıra Onur Eriş'in de beklenen performanstan uzak kalması takımı alt sıralara kadar düşmesine neden oldu.

Onur Eriş'in Samsunspor'a satılmasıyla kulüp içinde yönetimin maddi olarak eli rahatladı. Ancak futbolcuların yüksek miktarda alacaklarının olması ve Onur'den gelecek paranın mevcut futbolcuların alacaklarının ödemesi için kullanılacak olması futbolcuların motivasyonunu yükseltmesi ve kafalarının rahatlamasını sağlayacak.

EN BÜYÜK TRANSFER MEVCUT FUTBOLCULARI KAZANMAK OLACAK

Zonguldakspor'un kadro kalitesi olarak gruptaki bir çok takımdan daha iyi olması, piyasa değeri olarak Kırmızı grupta 7'nci takım olması takımın kaliteli olduğunu gösteriyor.

İkinci yarı öncesinde yapılacak tek şey mevcut futbolcuların alacaklarının ödenmesi ve biraz daha sevgi gösterilip takımdaki kırgın futbolcuları tekrar kazanmak takım için en büyük transfer olacak.

ZONGULDAKSPOR RAKİPLERİN KORKULU RÜYASI OLUR

Yönetim ve teknik heyet bu şartları yerine getirmesi halinde Zonguldakspor'un ikinci yarı önü açık görünüyor. Dış transferde ise yapılacak 2-3 hamle ile birlikte Zonguldakspor rakipleri korkulu rüyası haline gelir.

Editör: Pusula Gazetesi