Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve aynı zamanda amatör tiyatrocu olan Nihat Ayaz uyuşturucu ile mücadeleyi konu alan "Uyuma" isimli kısa film çekti. Daha önce de iki kez kısa filmler çekerek dikkatleri üzerine çeken Nihat Ayaz 'Uyuma' isimli kısa filmi de 8-14 Nisan Polis Haftası'nda denk getirdiği gözlendi.

'Uyuma' isimli kısa filmin senaryo ve yönetmenliğini kendisi yapan Nihat Ayaz Emniyet Müdürlüğünün "UYUMA Mobil Uygulaması"nı anlatmaya çalıştı.

KISA FİLMDE NİHAT AYAZ İŞADAMI ROLÜNDE

Uyuşturucu yüzünden evladını kaybeden, arkadaşına üzülen adamın, vatandaş olarak uyuşturucuya dur demek için ne yapabilirim diye yola çıkan iş adamının hikayesi.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ'NDEN SÜPER PERFORMANS

Nihat Ayaz'a mesai arkadaşları olan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli de oyuncu olarak destek verdi. Filmin başından sonuna kadar çok iyi bir performans gösterdikleri gözlenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli profesyonel oyuncuları aratmadı.

UYUŞTURUCU TACİRLERİ ÇÖKERTİLDİ

Kısa filmde emniyet, gençleri uyuşturucuya alıştıran uyuşturucu şebekesine suçüstü yaparak çökertiyor. Böylece Emniyet Müdürlüğü'nün "Uyuma Mobil Uygulaması" uygulamasının da ne denli önemli olduğu bir kez daha gözler önüne sergilenmiş oldu. Bu uygulamadan haberi olmayan vatandaşlar ve gençler de bu kısa film sayesinde uygulamayı tanımış olacak.

NİHAT AYAZ AMACINI AÇIKLADI

Uyuma isimli uyuşturucu ile mücadeleyi anlatan kısa filmin senaristi ve yönetmeni Nihat Ayaz kısa filmi çekmesindeki amacını şu şekilde açıkladı: "Bu filimde bana destek veren Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve bana destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Halk olarak içimizdeki uyuşturucu tacirlerine dur dersek, Emniyet güçlerimizin yükü hafifletiriz. Emniyet Müdürlüğümüzün UYUMA Mobil uygulamasını anlatmaya çalıştık"

Editör: Pusula Gazetesi