Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülhan Çetin, uyuşturucu maddelerinin zararına dikkat çekerek, 8 Şubat Cumartesi günü Belediye Nikah Salonu'nda "Annelere ve Gençlere Bağımlılıkla Mücadele" adlı söyleşi düzenlendiklerini söyledi.

Gülhan Çetin yaptığı açıklamasında, "Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı olarak (CKD) 'Hayata Tutun, Hayatta Tutun' sloganı ile madde kullanımını önlemede üzerimize düşen görevi yerine getirmeye karar verdik.
Yağız 25 yaşında üniversite öğrencisi. Üniversiteye başladığı yıl arkadaşları ile birlikte esrar denemiş. Esrarın 'kimyasal' içermediğini, ot olması nedeniyle zararsız olduğunu düşünüyormuş. Amerika'da ve 'ileri' olduğu kabul edilen birçok ülkede yasal olması onun bu inancını doğrulamaktaymış. Bağımlılık yapmadığına eminmiş. Bağımlılık yapsa, bir zararı olsa tıbbi kullanımı olmazmış. Üstelik esrar kullanmak onu 'havalı' yapıyormuş. Bu düşüncelerle esrar kullanımını sürdürmüş. Giderek kullanım sıklığı ve miktarı artmış. Her gün içmeye, hatta sabah uyanır uyanmaz içmeye başlamış. Anne-babasının tüm uyarılarına rağmen esrarın bir zararı olmadığını, istediği zaman bırakabileceğini savunmaya devam etmiş. Kullanmadığı zamanlar sinirli ve huzursuz olduğunu fark etmiş. Beş yıldır birinci sınıftan ikinci sınıfa geçememiş. Okula birlikte başladığı arkadaşlarının mezun olduğunu görünce kendine ne yaptığını sormaya başlamış. Bu gidişe 'dur' demezse "bir hiç" olacağını fark ederek tedaviye başvurmuş. "Sevgili Defne Tamar Gürol'un köşe yazısından aldığımız Yağız'ın öyküsü çok tipik bir öykü. Yağız gibi bu durumun mutluluk vereceğini sanan çocuklarımız için ele ele vermeliyiz. 8 Şubat Cumartesi günü saat: 14.00'de Belediye Nikah Salonu'nda Prof. Dr Yıldırım Doğan tarafından verilecek olan Bağımlılıkla Mücadele konulu söyleşiye tüm halkımız davetidir" dedi.