Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) iş kurmak isteyen girişimciler için ortaklaşa düzenlediği "Uygulamalı Yeni Girişimcilik Eğitim" destek programı kursu sona erdi.
KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamında iş kuracaklara yönelik düzenlenen eğitim programı kapsamında Alaplı ilçesinde 25 girişimci adayına 32 saatlik eğitim verildi. Kursu başarı ile bitirenlere verilecek sertifikanın ardından, iş planı hazırlayan girişimciler KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Programı kapsamında destek alma imkanına hak kazanacak.
Kursu son gününde ziyaret eden Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, kursiyerlerden başarılı projeler beklediklerini söyleyerek, "KOSGEB'in karşılıksız 50 bin TL hibe ve faizsiz 100 bin TL kredi desteği almaya hak kazanacaksınız. Yeni işyerleri açılması ile ilçe ekonomimize katkı sağlanmasının önemi çok önemlidir. Alacağınız belgeler sözde kalmasın, projeler hazırlayarak desteklerden faydalanmaya çalışın" dedi.
Kursiyer 25 girişimci adayı, kursun tamamlanmasını Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç ve kurs eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Dinçer ile birlikte pasta keserek kutladılar.

Editör: Pusula Gazetesi