İl Müdürü Cemalettin Çataklı, beraberinde Alaplı İlçe Tarım Müdürü V. İzzet Yılmaz ile birlikte Alaplı Ziraat Odası Başkanlığına ait Uygulamalı Tarım Bahçesine ziyarette bulundular. Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Türkyılmaz uygulama bahçesini gezdirerek, bahçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yaklaşık 17,5 dekarlık alan üzerine kurulu olan bahçenin önceden kullanılmayan atıl bir arazi olduğunu, bu alanı düzenleyerek tarım arazisi haline dönüştürdüklerini ve şu anda çilek ağırlıkta olmak üzere, Trabzon hurması yetiştirdiklerini, seralarda sebze üretimine başladıklarını, Alaplı Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü katkılarıyla Osmanlı çileği fidesi dikip üretimine geçme çalışmalarında bulunduklarını dile getirdi.

Ayrıca uygulama bahçesinde bu sene sonuna kadar İl Müdürü Cemalettin ÇataklI'nın katkıları ve Özel İdaresi Desteği ile 300 adet hünnap fidanının uygulama bahçesine dikimi gerçekleştirilecek.

İl Müdürü Cemalettin ÇataklI, Ziraat Odasının böyle bir çalışma içinde olmasının hem ilçe çiftçilerine örnek olması açısından, hem de ilçe ekonomisine katkı sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ziraat Odası Başkanına ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılarının devamını diledi.