Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinin iptal edilmesi ve Genel Merkezin iptali geri çekmesi ile ilgili süreci değerlendirdi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde kırmızı liste kazanmış ve seçimde arbede yaşandığı, üyelerin sağlıklı bir şekilde oy kullanamadığı gerekçe gösterilerek Genel Merkez tarafından seçim iptal edilmişti. İl Başkanı Hakkı Güney'in olaya el atması ve kırmızı listenin başını çektiği Ebru Uzun ve arkadaşlarının Genel Merkeze gitmesiyle birlikte iptal edilen seçim kararı bozulmuştu.

İl Başkanı Güney, seçime girecek her tarafa aynı mesafede durduklarını belirterek "İl Başkanlığı'na gelip de bu konunun vakıflığı hakkında sorgulama yapan arkadaşlara da 'Genel Merkezde gerekeni yapacağız' diye üyelerimize söz verdik ve tuttuk" dedi.

"155 POLİS'E YAPILAN BİR İHBAR YOK, TUTANAK DA YOK"

Başkan Güney, Pusula'nın sorularını yanıtladı; "Sandık başındaki görevli mavi listedeki arkadaşlar, şikayet dilekçesini veren arkadaş, İl Başkan Yardımcısı Bayram Dereli, oy kullandırma anlamında sandıktaki görevli, ilçe sekreteri arkadaşımız, ilçe saymanı arkadaşımız ve Cengiz arkadaşımıza oy kullanması adına söylemde bulunmuşlar. İlçe sekreteri arkadaşımız sandığın kapandığını söylemiştir. Olay bitmiştir. Bu olaydan sonra karşılıklı yine mavi listenin liderliğini yapan arkadaşla söz düellosuna girip bir tartışma yaşamışlardır. Bu arkadaşımız da zaten oyunu kullanmayıp cenazesi olduğunu belirtmiş. Kendileri de oy kullanmayarak kenara çekilmiştir. Sandıklar açılasıya, oylar sayılasıya kadar yani saat 19:00'a kadar başkan yardımcısı arkadaşımız oradaydı. Herhangi bir olay olmadığını bildirdi ve tutanaklara geçen herhangi bir bilgi yok. Polis arkadaşlar oraya geliyor. 155 Polis'e yapılan ihbar yok. Orada arbede çıktığına dair bir işlem olmamıştır. Bunun sonucunda iki arkadaşımız orda oy kullansın diye itiraz eden arkadaşımız, bu sefer şikayet dilekçesi ile orada insanların özgür bir şekilde oy kullanamadığını, baskı altında oy kullanıldığını ve orada hadiselerin yaratıldığını yazılı bir dilekçe ile merkez ilçe başkanlığına müracaatta bulundu. İlçe Başkanlığı'nın yapacağı iş oradaki görevli arkadaşlar olduğu halde; il başkanlığımıza bir ön yazı ile oradaki işlerin baskı altında tutulduğunu ve burada iki tane arkadaşımızın dilekçesi ile beraber bize gönderdiler."

"BİRBİRİMİZE DAHA SEVECEN VE DAHA TAHAMMÜLLÜ DAVRANMAMIZI TAVSİYE EDİYORUM"

"Arkadaşlarımız Ankara'ya gitmiş, konuşmuş. Ne konuştular ne görüştüler bilemem. Bu konuda Genel Merkezde bu konunun muhatabı olacak olan kişi il başkanıdır. İl başkanı ve 22 kişi hakkaniyet içerisinde verdiği bir karardır bu. Bu karar iki dakikada alınmış bir karar değil. Bu karar 3-4 saatte tartışmayla alınan bir karar. Bütün yönetmelikler, tüzüğün gereği yapıldı. Oradaki arkadaşlar çağırıldı, burada onlara bildi verildi. Bu konunun hakimiyetini ele geçirdik. Her kanattan yazışmalarını yapıp bunun doğruluk derecesini bulduk. Seçime girecek her tarafa aynı mesafede duruyoruz. İl Başkanlığı'na gelip de bu konunun vakıflığı hakkında sorgulama yapan arkadaşlara da 'Genel Merkezde gerekeni yapacağız' diye üyelerimize söz verdik. Artık bu saatten sonra iliydi, ilçesiydi, üyeleriydi biz bir bütünüz. Biz CHP ailesiyiz. Biz bu saatten sonra iktidara yürüyen partiyiz. Üyelerimize ve seçime giren arkadaşlarımızı daha dikkatli davranmaya, birbirimize daha sevecen ve daha tahammüllü davranmamızı tavsiye ediyorum. 14 Aralık'tan itibaren ilçe seçimlerimiz başlayacak. Aday olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bizim yolumuz Atatürk'ün ve Cumhuriyetin yoludur. Atatürk'ün yol arkadaşları Zonguldak'ta en güzel örneği vereceği inancındayım."

Editör: Pusula Gazetesi