Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen soğuk hava dalgasına karşı uyardı.
Yüksek kesimlere yağması bekleniyor. İstanbul'da ise kuvvetli yağışlar kapıda. İstanbullular için su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Salı günü ise Ankara etrafı, Eskişehir ve Bolu çevresi, Batı Karadeniz'in yüksekleri Zonguldak, Bartın etraflarında kar beklentisi olduğunu söyleyen Öztel, "Yüksek kesimlerde 15-20 santimetre kar olması bekleniyor. Köy yolları ulaşıma kapanabilir" dedi.

"YAĞMUR İSTANBUL'U OLUMSUZ ETKİLEYECEK"
Bugün (Pazartesi) ve salı günü için ise meteoroloji uzmanları beklentileri ni anlattı.Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul'da kar yağışı beklenmediğini ifade ederek, "Bugün İstanbul'da hava 7-8 derece birden soğumaya başlıyor. Sağanak yağış bekliyoruz. Kuvvetli yağmur İstanbul'da şehri olumsuz etkileyecek. Anadolu ve Avrupa yakası, her yerde etkili olacak. Bu yağış sadece İstanbul'da değil, bütün Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz hatta Güney Doğu Anadolu'da görülecek. Yağışlar bugün bir tufan halinde 7 bölgeyi birden etkisi altına alıyor. Salı günü karayel fırtınası gelecek. Deniz ulaşımı da aksayabilir. Hava sıcaklıkları kademeli değil, aniden düşüyor" dedi.


ÇARŞAMBADAN İTİABEREN GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR"
Salı günü ise Ankara etrafı, Eskişehir ve Bolu çevresi, Batı Karadeniz'in yüksekleri Zonguldak, Bartın etraflarında kar beklentisi olduğunu söyleyen Öztel, "Yüksek kesimlerde 15-20 santimetre kar olması bekleniyor. Köy yolları ulaşıma kapanabilir. Şehir merkezlerinde Ankara çevresinde ki ilçelerde karla karışık yağmur görebiliriz. İstanbul salı günü yağışlı havanın etkisinden çıkıyor. Batıdan itibaren hızlıca giriş yapıp doğuya ilerliyor. Bu sefer batıda hava açılıyor. Salı günü gün içinde İstanbul'da yavaş yavaş hava açmaya başlıyor ama soğuk hava kalıyor, hemen ısınmıyoruz. Çarşamba gününden itibaren hem güneş yüzünü gösteriyor hem de sıcaklıklar yavaş yavaş artmaya başlıyor" diye konuştu.

SEL BASKINI TEHLİKESİ
Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise bu akşam(PAZARTESİ) için İstanbul'da sel baskınlarının olabileceğini kaydederek, hava sıcaklıklarının 7-8 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Salıdan itibaren yağışın yurdun doğu kesimlerine kayacağını anlatan Tek, Akdeniz'de de yoğun yağışların beklendiğini , ancak İstanbul için henüz bir kar yağışı beklenmediğini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi