Bağışıklık sisteminin güç kazanması için bol bol su, balık, kuru yemiş ve meyve tüketilmesi gerektiğini belirten Güneş; "Sonbaharda beslenme düzenine özen göstermek hem mevsimsel hastalıkları önlüyor hem de daha sağlıklı bir vücuda kavuşmayı sağlıyor. Bağışıklık güçlendiren besinlere yönelmek ve vitamin depolamak bu dönemde şart" dedi.

Sonbahar mevsimine özel beslenme önerilerini de sıralayan Gizem Güneş; "Omega 3 ve antioksidan etkisi yüksek olan balık, av sezonun açılmasıyla da en iyi besin alternatifleri arasında girmeyi başarıyor. Omega 3 ve Omega 9 açısından besleyici olan kuruyemişler bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı. B12 ve B6 vitaminleri açısından da zengin olan ceviz, fındık ve yer fıstığı gibi kuruyemişleri makul oranlarda tüketmelisiniz. Harika bir antioksidan deposu olan kuşburnu çayı ile likopen desteği sağlayabilir ve C vitamini alarak bağışıklık sisteminizi kışa hazırlayabilirsiniz. Probiyotik ürünler tüketin. Bağırsak faaliyetlerini düzenleyen probiyotik ürünler daha sağlıklı bir sindirim ve bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar. Probiyotikli kefir ve yoğurt gibi ürünleri mutlaka tüketmeye çalışın. Mürdüm eriği, siyah üzüm, böğürtlen, greyfurt ve mandalina gibi sonbahar meyvelerini tüketerek antioksidan etkiden faydalanabilir ve bağışıklık sisteminize C vitamini takviyesi yapabilirsiniz. Çay ve kahve tüketimini sınırlayarak onun yerine bol bol su için. Kendinizi zinde hissetmek ve vücudunuzu susuz bırakmamak için en az 2,5 litre su içmeye özen gösterin."