Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Oflu Hoca Trakya'da filminin galası yapıldı. Sinema gösterimi öncesi konuşan filmin yapımcı ve yönetmeni Adem Kılıç, seyircilerden Türk filmlerine destek vermeleri isteyerek Amerikan filmlerine giden paraların Türkiye'nin can düşmanı PKK'ya silah desteği olarak döndüğünü ifade etti.
Oflu Hoca serisinin son filmi olan "Oflu Hoca Trakya'da"nın galası, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla Ereğli'de bir alışveriş merkezinde yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gösterim öncesi konuşan filmin başrol oyuncusu Çetin Altay, değişik bir film çektiklerini söyledi. Altay, "Oflu Hoca serisinin değişik bir versiyonunu çektik. Aslında versiyonu değişik değil, hikayeyi taşıdık, bölgeyi değiştirdik. Lüleburgaz'da iki tane karakter, bir tanesi Lüleburgazlı bir tanesi bizim Oflu Hoca Karadenizli, o iki mizahı birbirine bağladık, harmanladık. Böyle güzel bir film ortaya çıktı. İnşallah izleyenlerde çok beğeneceklerdir. Çünkü biz her yere gidiyoruz, her yer de gala yapıyoruz. İnsanlarla buluşuyoruz. Görüşlerini alıyoruz. Şimdi Ereğli'deyiz ve büyük çoğunluk izlemiş, hatta tekrar izleyenler var. Çok beğendiklerini söylüyorlar, bizde çok mutlu oluyoruz. Serinin en farklı filmi oldu ama ilgi de bir düşme yok. İyi gidiyor şuanda sıkıntı yok" dedi.
Vatandaşlar başrol oyuncusu Çetin Altay ile fotoğraf çektirdikten sonra film gösterimi için sinema salonuna geçti. Salonda alkışlarla karşılanan filmin yönetmenleri ve başrol oyuncusu vatandaşlara film hakkında bilgi verdi.

"Amerikan Filmleri PKK'ya silah bütçesi çıkarıyor"
Oflu Hoca Trakya'da filminin yapımcısı ve yönetmeni olan Adem Kılıç da Türk filmlerine destek olunması gerektiğini vurguladı. Kılıç konuşmasında şunları kaydetti:
"Bildiğiniz gibi ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Biz filmi çekerken bir taraftan askerlerimiz ülke sınırlarını korumakta, kar kış demeden ülke için şehit olurken bizde filmimizi çekiyorduk. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; hepimiz işimizi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Tabi duygusal anlar yaşıyoruz ama ekonomimizin de dönmesi gerekiyor. Hepimizin işimizi en iyi şekilde yapıp, o duygusal anları içimize sindirmemiz gerekiyordu. Bizim yıllardır en iyi müttefiklerimiz dediğimiz ülkeler maalesef her zaman olduğu gibi yine bizi satmaktalar. Onun için birlik beraberlik içerisinde omuz omuza işimizi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Stres oluyoruz, zorlanıyoruz ama gülmemizde, eğlenmemiz de gerekiyor. O stresi atmamız gerekiyor. Bunun içinde biz komedi filmleri yapıyoruz. Çetin beyin de söylediği gibi filmin içerisinde siyaset aramamak gerekiyor. Sadece doksan dakika filme odaklanıp, gülüp, eğlenip, kafamızı boşaltıp sonra çıkıp, işimiz ne ise onun en iyisini yapmamız gerekiyor. Biz 6 filmlik serisinin hepsinde bunları düşündük. Birde son zamanlarda daha fazla söylediğim bir şey var; görüyorsunuz sinemalarda en büyük afişler Amerikan filmlerine ait. Onlar DSP'lerini gönderiyorlar sonra gelen paranın yüzde 50'sini alıp götürüyorlar. Biz ise kazandığımız parayı yine ülkemizde harcıyoruz. Ülkemize vergi veriyoruz, paramız burada dönüyor ve ekonomiye bir katkımız oluyor. Onlar ise aldıkları paralarla, planlar yapıp, bizi dört bir yandan kuşatıp, bizim can düşmanımız PKK'ya silah bütçesi çıkarıyorlar. Bence Türk filmlerini destekleyelim. 'Orasında o vardı, bu vardı' eleştirilerimizi yazalım. Hiç sakıncası yok. Eleştirilerden yola çıkarak, daha güzel işler yapmaya çalışalım. Bir komedi filmi yaptık. Karadeniz'de başladık sonra Trakya'ya taşıdık. Belki bir gün Ereğli'ye geliriz. Ülkemizin her yeri çok güzel, cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Birbirimize destek olalım, birbirimizi sevip sayalım."
Konuşmaların ardından film gösterimiyle gala sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi