Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Kaymakamlığının katkıları, Barbaros Kutlutaş Ortaokulu'nun organizasyonu ile ilk defa düzenlenen 35 yayınevi ve 14 yazarın katıldığı 'Kitap Fuarı' Kültür ve Sanat Merkezinde Vali Ahmet Çınar'ın katılımı ile açıldı. 10 gün sürecek kitap fuarına katılan ünlü Şair-Yazar Ahmet Selçuk İlkan ve diğer yazarlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Açılışa Vali Çınar'ın yanı sıra Zonguldak Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Ahmet Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, BBP İlçe Başkanı Şükrü Güner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Açılış kurdelesini kesen protokol birbirinden seçkin yayın evlerinin açtığı kitap stantlarını gezerek kitap satın aldı.

Söyleşi bölümüne söz alan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli kitap okumanın önemine değinerek; " Fuarın ilk adımı ilk emeklemesi olan kitap günlerini Çaycuma'da gerçekleştiriyoruz. Bizler ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Tarih boyunca bilgiye, irfana önem vermiş olan milletiz. Bizler çağa ne kadar yakın olursak bilimde, sanayide, teknolojide, kültürde, ve medeniyette o kadar yükseliriz. Milletimizin kitap yakın olduğu zamanlar nasıl eserler ürettiğini, nasıl huzur içinde yaşadığını hepimiz biliyoruz. Ama ne zamanki kitaptan uzak, ilimden, irfandan uzaklaştırdığımızda yerlerde süründüğümüze de ne yazık ki şahit olduk. Onun için kitap bizim medeniyetimizin en önemli ayaklarından birisi ve vazgeçilmez değerlerinden birisi olmak zorundadır"diye konuştu.

Vali Ahmet Çınar lise öğrencilerine yönelik yaptığı söyleşide bazı öğütler verdi. Çınar; "Yakın gelecekte ülkeyi siz yöneteceksiniz. Bu ilkede siz üretim yapacaksınız. Öğrenciler yetiştireceksiniz. Biz size ne kadar kıymet verirsek, sizde kendinize ne kadar kıymet verirseniz geleceğiniz o kadar güzel güçlü, konforlu, huzurlu, mutlu olur. Kendinizi önemseyin. Bir insan dünyayı değiştirebilir. Dünyanın başına bela da olabilir. Hiç değilse köyümüze, çevremizi, şehrimizi değiştirebilecek kapasitemiz var. Bu kapasitemizi de boşa harcamayalım.

Bağnaz olmayın. İnsanların fikirlerine saygılı olun, takıntılı olmayın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Saldırgan olmayın. 'En doğrusu benim, en keskini doğrular benim' demeyin. Bular sizin hayatınızı çok etkileyecek konulardır. Mutlaka tahammülünüz olacaktır. Kendimizi yetiştireceğiz. Kendinize bir alan seçin ve sanatı ihmal etmeyin" şeklinde konuştu. Barbaros Kutlutaş Ortaokulu Müdürü Harun Toksoy, Vali Çınar'a fuar hakkında bilgi verdi.

Editör: Pusula Gazetesi