Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Özkan Avcı tarafından İstanbul'da "İyi Yaşamanın Bilimi" temasıyla düzenlenen 2.Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresinde, Duygusal Zeka ve İletişim Becerileri üzerine 2 Uluslararası bildiri sunuldu.
Bildiri ile; bireylerin kendilerinin ve diğer bireylerin duygularını anlayabilmesi ve farkında olmasını ifade eden duygusal zeka ve iletişim sürecinde başkalarını daha iyi anlayarak, onların duygu ve düşünceleri ile özdeşleşme, iletişimde etkinliğin sağlanması için sözlü, sözsüz ve yazılı bir dizi yeteneği içerisinde barındıran ve ben dili, empati, beden dili ve etkili dinleme gibi kavramlarla ifade edilen iletişim becerileri üzerine değinildi. Bildiride ayrıca, duygusal zeka ve iletişim becerilerinin temel savları arasında anlamlı bir ilişkinin olup olmadığı hususu, yapılan araştırma ve sunulan hipotezlerle tespit edilmeye çalışıldı.
"Duygusal zeka iletişim becerilerini artırıyor"
İnsanların güzel değerlere sahip olup, çevreleriyle olumlu ilişkiler kurmalarının duygusal zekalarını ve iletişim becerilerini etkin kullanmalarıyla doğru orantılı olduğunun ifade edildiği Avcı'nın bildirisinde, duygusal zeka ile birlikte, bireylerin kendinden daha emin sağlıklı ilişkiler kurarak, karşılaştıkları sorunları daha rahat bir şekilde çözebildiklerine dikkat çekildi. Yine insanların duygusal zeka ile birlikte istek ve arzularını daha iyi anlatmakta oldukları ve kendilerini bilerek sağlıklı hareket ettikleri vurgulandı. Kongreye katılanlar tarafından ilgiyle takip edilen Avcı'ya Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Tayfun Doğan tarafından imzalanan katılım belgesi de takdim edildi.
Bildiriler rehber görevi yapacak
Çok sayıda akademisyenin katıldığı kongrede, katılımcılar psikoloji alanında hazırladıkları bildirileriyle kongreye katkı sundu. Rektörlüğünü ülkenin önemli bilim adamlarından Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın yaptığı üniversitede, sunulan bildiriler, ülkenin psikoloji bilim dalı, iletişim ve insan ilişkilerine yön veren çalışmalarda rehber görevi yapacak. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Özkan Avcı'nın sunduğu bildiri ile bireylerin, duygusal zekalarını akıllıca kullanmaları için duygularını yüz ifadeleri ve ses özellikleri ile aktarmalarının önemine dikkat çekildi.
Önlisans ders programına girmesi gündemde
Diğer yandan Avcı'nın sunduğu Duygusal Zeka ve İletişim Becerileri bildirisindeki konuların kapsamlı olarak Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde 'Duygusal Zeka ve İletişim' dersi olarak öğrencilere verilmesi de planlanan çalışmalar arasındaki yerini aldı.

Editör: Pusula Gazetesi