Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu ve Devrek Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği tanışma ve dayanışma kahvaltısında ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluş temsilcileri bir araya geldiler. İlk kez düzenlenen ve genellikle birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen etkinlik davetliler tarafından yakın ilgi gördü. Düzenlenen programda konuşan Devrek Meslek Yüksek Okulu Yardımcı Doçent Doktor Ferdi Kesikoğlu, "İlk kez düzenlenen bu etkinliğimizi onurlandıran misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Özellikle okulumuza bu yıl kayıt yaptıran öğrenci arkadaşlarımız için hazırlanan bu etkinlikte hem öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak hem de tanışıp kaynaşmak için tertiplenen bir organizasyona destek veren başta Devrek Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere okulum ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Böylesine anlamlı bir günde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisinde, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Belediye olarak, siz sevgili çocuklarımızla birlikte tanışma ve kaynaşma içerikli kahvaltı yapmayı planladık. Düzenlemede emeği geçenlere ve davetimize gelen sizlere teşekkür ediyorum. Gurbette ilçemizde okulunuzu bitirinceye kadar bizlerin misafirlerisiniz. Buradan Devrek'ten iyi anılarla ayrılmanız en büyük arzum. Yüksekokulumuzun barınma ve yol sorunu var. Üç yüz kişilik kredi yurtlar kurumu yurdu bir ay içinde açılacak. Burada gördüğünüz ırmakta taşkın koruma ile ilgili yatırım yapılıyor. Bittiğinde ırmak boyunca yol yapacağız. Güvenli bir şekilde önümüzdeki yıl yeni yoldan şehre ulaşacaksınız. Dünya büyük bir değişim içerisinde ve herkes arayış içerisinde her türlü arayışın nitelikli insan ile olacağını hepimiz biliyoruz. Nitelikli insan gücü her alanda kaliteyi getirir. Bu nedenle de eğitim kurumlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Öğretim üyelerimiz bu kurumların temel taşlarıdır. Deneyimli kişilikleri ile sadece öğreten değil, her zaman öğrenmeyi kendilerine ilke edinen öğretim üyelerimizin, aynı şekilde öğrenci yetiştireceklerinden şüphem yok. Kıymetli öğrencilerimiz, bizler sizlere her zaman önerilerde bulunmaktan çok hoşlanırız. Canınızı sıkmadan bir büyüğünüz olarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Önce kendinizi tanıyın. Ben kimin, neyim, gücüm ne sorusunu sorun. Kendinize ve gücünüze güvenin ve hedeflerinizde kararlı olun. İnsan yaşamı doğumdan ölüme kadar, baştan sona değişimlerle doludur. Değişim kaçınılmaz, değişim ürkütücüdür. Bir o kadar da heyecan vericidir Gelişim ise tamamen sizin elinizdedir. Duygu, düşünce ve davranışlarınızda olumlu olmaya karar verin.
Yarım dolu bardağa her zaman dolu gözüyle bakın, yarısı boş demeyin iletişim ve etkileşime açık olun."
Devrek Kaymakamı Yakup Güney de "Yüksekokulumuz ve belediyemizin destekleri ile hazırlanan bu etkinliğe katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Burada dört yıl süreyle kalacak öğrenci arkadaşlarımız için bir tanışma ve kaynaşma fırsatı yakaladık. Sizler bizlerin burada misafirlerisiniz burada görevli öğretim görevlisi arkadaşlarımız sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız için tüm gayretlerini sarf edeceklerinden asla şüphem yoktur. Buradan mezun olduktan sonra gittiğiniz yerlerde ve memleketlerinizde Devrek'i iyi tanıtmanızı istiyor, öğretim hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi