Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Gıda Topluluğu ve Kimya Teknolojisi Topluluğu'nun birlikte hazırlamış olduğu "Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Güngörler Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti.'den Gıda Teknikeri Serap Ünsal ve Cilas Kauçuk A.Ş.'den Kimya Teknikeri Enes Şişman, Çaycuma Gıda Ve Tarım Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Serap Ünsal, iş bulma süreci ve gıda sektöründe edindiği bilgi ve deneyimleri öğrencilerle paylaşarak; süt sektörünün mevcut durumu hakkında öğrencileri bilgilendirip kariyer planlaması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kimya teknikeri Enes Şişman ise sektörde edindiği tecrübeleri anlatarak kauçuk üretimi hakkında bilgi verdi ve çalışmış olduğu firma ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmacıların, etkinliğe katılanlardan gelen soruları cevaplandırmalarının ardından Gıda Topluluğu Başkanı Öğr. Gör. Dilek Kaçar tarafından Serap Ünsal'a; Kimya Teknolojisi Topluluğu Başkanı Öğr. Gör. Nazmiye Marım tarafından ise Enes Şişman ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan öğrencilere katılım ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi