Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2020'de yarışmak için hazırlıklara takımlar bazında devam ediyor.

Bu kapsamda, Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı'nın danışmanlığını yaptığı, Araş. Gör. Dt.'ler Soner Arusoğlu, Tuğba Şenel ve Uğur Açar'dan oluşan BEUN T-ORTO takımının projesi, Türkiye tarihinin en büyük teknoloji yarışmasına katılmak için, ilk aşamayı başarıyla tamamladı. Takımın, TEKNOFEST 2020 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım kategorisine göndermiş olduğu projeleri, detaylı bir şekilde objektif kriterler üzerinden, alanında uzman akademisyenler ve ekiplerce incelenmiş, değerlendirmeler sonucunda BEUN T-ORTO takımımız Ön Değerlendirme aşamasını yüksek bir sonuçla geçmiştir. İlgili kategori için ön değerlendirme kriterleri ve BEUN T-ORTO takımının puanları ise;

Proje Özeti: (0 - 10 Puan): 9,00; Tespit Edilen Sorun (0 - 15 Puan): 14,00;

Çözüm (0 - 25 Puan): 21,00; Projenin Yenilikçi (İnovatif) Yönü (0 - 20 Puan): 16,50

Üretilebilirliği / Uygulanabilirliği (0 - 20 Puan): 18,00; Rapor Düzeni (0 - 10 Puan): 9,50

Ön Değerlendirme Toplam Puanı: (0 - 100 Puan): 88,00 şeklinde olmuştur.

BEÜ'den yapılan açıklamada, "Teknofest 2019 kapsamında geçen yıl büyük başarılara imza atan üniversitemiz, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline Grizu-263 Uzay Takımımızla katılarak, "4. Türksat Model Uydu Yarışması'nda Türkiye birincisi olarak ilimizi başarıyla temsil etmişlerdi.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı ve BEUN-T-ORTO takımını başarılar diliyor, ülkemizin genç beyinlerine yerli ve milli üretim üzerine emekleri ve katkıları için teşekkür ediyoruz" denildi.