Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Belediyesi'nin 2020 yılı mali bütçesi ile ilgili açıklama yaparak bütçenin halktan yana bütçe olması gerektiğini ifade etti.

Başkan Topaloğlu, bütçe hazırlanırken halkın ihtiyaçlarının göz önüne alınmasını belirterek özellikle su fiyatlarına zam yapılmaması gerektiğini belirtti.

Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Topaloğlu, açıklamasında şunları söyledi; "Zonguldak Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı 2020 Yılı Belediye Bütçesini oluşturmak için çalışmalar yapmaktadır. 2020 Bütçesi şeffaf olmalı, tüketicilere yük getirecek zam yapmamalıdır. Halkın ihtiyaçları göz önüne alınarak, halkın yaşam kalitesini artıracak bir şekilde bütçe yapılmalıdır. Su fiyatlarına hiçbir şekilde zam yapılmamalı bütçe dengeleri oluşuyorsa, su fiyatlarında indirim yapılmalıdır. Üniversitede okuyan öğrencilerin kaldıkları konutlara su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılmalıdır. Katı atık ve atık su bedellerine zam yapılmamalıdır. Taşımacılık sağlıklı bir hale getirilmeli, 65 yaş üstü vatandaşlardan herhangi bir kart vs ücret talep edilmemelidir. Sağlıklı bir çevre için gerekli önlemler alınmalıdır. Sosyal donatılar yapılmalı sosyal belediyecilik hayata geçirilmelidir. Öğrenci indirimi gerçek anlamda yapılmalı öğrenci indirimi 2 TL 'ye indirilmelidir. Bütçe şeffaf olmalı, halkın anlayacağı bir şekilde gelir ve gider kalemleri halka duyurmalıdır. Biz Tüketici Derneği olarak konuyu yakın takip edip halkımızla paylaşacağız."

Editör: Pusula Gazetesi