Devrek ilçesinde bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu (BEÜ-DMYO) öğrencileri Devrek Çayı üzerine köprü yapılmasını istiyor. Yaklaşık 14 yıldan bu yana eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve bir çok il ve ilçeden öğrenciye hizmet veren okula ulaşımda kolaylık isteyen öğrenciler, yetkililerden yaşanan soruna çözüm istediler. Öğrenciler, ilçenin Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen heyelan nedeniyle kiralık ev de bulamadıklarından yakındılar.
Öğrenciler, "Devrek'te geçtiğimiz yıllarda meydana gelen heyelan nedeniyle ilçe merkezinde kiralık ev bulamıyoruz. Bu nedenle de şehir merkezinin dışında ikamet etmek zorunda kalıyoruz. Kaldığımız yer ile okul arasında yaklaşık 9 kilometrelik bir mesafe var her gün bu mesafeyi kat etmek zorunda kalıyoruz. Halbuki Zonguldak-Devrek karayolu üzerinde bulunan Devrek Çayı üzerine yapılacak bir köprü ile sorun çözülmüş olacak. Bizlerde her gün 9 kilometrelik yolu aşındırmamış olacağız. Yetkililerin konun acilen çözüm üretmesini talep ediyoruz" dediler.
Konunun üzerinde hassasiyetle durulduğunu ifade eden yetkililer ise yaşanan sorunun ilgili yerlere iletildiğini belirttiler. Yetkililer, kısa süre içerisinde talebin yerine getirileceğine vurgu yaptılar.

Editör: Pusula Gazetesi