Zonguldak'ın sevilen siyasetçisi Avukat Ünal Çakmaklı dün hayata gözlerini yumdu. Çakmaklı'nın evinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Zonguldak'ta Anavatan Partisi (ANAP) döneminin unutulmaz siyasetçilerinden olan Ünal Çakmaklı için Zonguldak Adliyesi önünde, Zonguldak Barosu tarafından tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Zonguldak Baro başkanı Özel Eroğlu, Avukatlar ve ailesi katıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Özel Eroğlu, Av.Ünal Çakmaklı'ya rahmet dileyerek şunları ifade etti;
"Bugün bir meslek büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Sevenleri için malumunuz her ölüm erkendir. Ünal abimiz altmışlı yılların kuşağının avukatıdır. Mesleği dışında siyaset ile çok yakından ilgilenmiştir. Zonguldak'a eli değmiş biridir. Zonguldak Beycuma Cezaevinin yapılmasına öncülük etmiştir. Zonguldak'ta en az 250 insanın istihdamında payı vardır. İnsan dünyaya gelirken bir şey getirmediği gibi giderken de bir şey götürmez. Tüm sevenlerine, yakınlarına, ailesine, meslektaşlarıma başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Özel Eroğlu'nun konuşmasının ardından Merhum Av. Ünal Çakmaklı için dualar edildi. Ünal Çakmaklı için Acılık'ta Hz. Ali Cami'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Editör: Pusula Gazetesi